• Boschendal Chardonnay Pinot Noir 2020

Boschendal Chardonnay Pinot Noir 2020

Rosé wijn uit  Western CapeZuid Afrika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 39 Spaarpunten i
13,95

Boschendal Chardonnay Pinot Noir

Als je alleen al de fles Boschendal Chardonnay Pinot Noir ziet staan krijg je er al zin in. Je ziet gelijk de aantrekkelijke diepe gouden kleur met een kopertint. De Chardonnay druif domineert en zorgt voor de geur en smaak van steenvruchten en peer. De Pinot Noir voegt fruit en elegantie toe met hints van aardbeien en tonen van rijp rood fruit. De houttonen geven een elegante en lichte kruidige smaak aan de Boschendal Chardonnay Pinot Noir

Stijlvolle rose wijn

Boschendal Chardonnay Pinot Noir is een blend van Chardonnay en Pinot Noir. Deze originele blend van de 2 druiven waarvan ook de traditionele champagnes gemaakt worden. Een 'stille champagne' dus! De druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit de Western Cape waar de lange koele nachten ervoor zorgen dat de duiven optimaal rijpen. Hierdoor is de wijn verzekerd van de elegantie en finesse waar de Boschendal Chardonnay Pinot Noir om bekend staat.

Hoe wordt Boschendal Chardonnay Pinot Noir gemaakt?

De rijpe druiven worden vroeg in de ochtend geplukt zodat de fruittonen optimaal bewaard blijven en tot uiting komen in de wijn. Na het persen en tot rust komen van het sap laat men 80% van de Chardonnay druiven fermenteren op RVS tanks. De rest van de chardonnay druiven fermenteert op houten vaten en rijpt gedurende 8 weken op de lees. De pinot noir druiven worden op een koelere temperatuur gefermenteerd om zo de delicate fruit tonen van bessen en ander rood fruit te behouden. Hierna worden de 2 druivensoorten geblend tot de Boschendal Chardonnay Pinot Noir.

Boschendal Chardonnay Pinot Noir bestellen

Wil je van deze Zuid-Afrikaanse rose wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen. Na bestellen zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Boschendal Chardonnay Pinot Noir te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Wijnhuis Boschendal
Druivensoort Chardonnay
Pinot Noir
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Western Cape
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%

Boschendal

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek in te plannen aan deze parel van Franschhoek. Gelukkig is het niet nodig om naar de anderekant van de wereld te reizen om van de heerlijke wijnen van Boschendal te genieten. De Boschendal wijnen kunt u hier eenvoudig online bestellen en voor u het weet heeft u ze in huis.

Misschien ook interessant