• Bollinger Special Cuvée Brut in giftbox

Bollinger Special Cuvée Brut in giftbox

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 156 Spaarpunten i
52,95

Bollinger Special Cuvée Brut 

Bollinger Special Cuvée Brut is een prachtige goudgele Champagne. Het aroma dat je ruikt is rijk en vol rijp fruit, specerijen een hint van geroosterde appels, compote en perzik, De smaak van deze Champagne is een subtiele combinatie van structuur, lengte en levendigheid. Gerijpt, complex en rijk van smaak met tonen van toast, caramel, walnoten, peer, rijp fruit en champignons. Fluweel zachte mousse met lang aanhoudende bubbels. Een karaktervolle champagne met veel elegantie.

Bollinger Special Cuvée krijgt 92 Parken punten

Reviewed by William Kelley: Disgorged in May 2021, the latest rendition of Bollinger's NV Brut Special Cuvée is showing beautifully, offering up aromas of ripe orchard fruit, citrus oil and peach, mingled with hints of walnuts and freshly baked bread. Medium to full-bodied, fleshy and enveloping, with a generous core of fruit, lively acids and a pillowy mousse, it's seamless and complete, concluding with an expansive finish.

Bollinger Special Cuvée Brut kado geven

Deze Special Cuvée van Bollinger is verpakt in een luxe giftbox en heeft een stijlvolle uitstraling. Met dit Bollinger Champagne kado wordt Champagne geven een gegarandeerd succes, het is dan ook het perfecte Champagne kado om aan een Champagneliefhebber te geven. 

Hoe wordt Bollinger Special Cuvée Brut gemaakt?

De Special Cuvée is een blend van 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 15% Pinot Meunier. De druiven zijn voor 85% afkomstig van Grands en Premiers crus wijngaarden. Door het exclusieve gebruik van de cuvée, een dubbel zo lange rijping dan normaal is voor Champagne en een gematigde dosage van 7 tot 8 gram per liter is de Bollinger Special Cuvée Brut een unieke Champagne en vormt het vlaggenschip van het huis Bollinger. Jaar na jaar is de Special Cuvée constant van smaak in de kenmerkende Bollinger stijl: Champagne met diepgang en subtiliteit.

Champagne van unieke bodem

Het Champagnegebied is een uitgestrekt gebied rondom Reims. Het wijngebied, in de prehistorie een binnenzee, wordt gekarakteriseerd door een speciale kalkbodem die bestaat uit fossielen van zeedieren die toen in deze binnenzee leefden. Door de noordelijke ligging van het gebied worden de Champagnes altijd getypeerd door een zekere frisheid.

Champagne bij je diner?

Veelal zal Champagne gedronken worden om te toosten bij een feestelijke gelegenheid. Nu is dat natuurlijk heerlijk maar wij al Champagneliefhebbers serveren deze Bollinger Special Cuvée Brut ook graag bij je diner. Deze Champagne is heerlijke in combinatie met alle vissoorten en in het bijzonder sushi en sashimi. Daarnaast is Bollinger Special Cuvée Brut  heerlijk bij garnalen, rivierkreeft of kreeft. Liever vlees? Kies dan voor gevogelte of wit vlees. Ook bijzonder goed te combineren met Parmezaanse kaas en gezouten ham.

Bollinger Champagne bestellen

Wil je van de Bollinger Special Cuvée Brut thuis genieten dan is Champagne hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Bollinger Special Cuvée Brut te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch voor deze Champagne.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Wijnhuis Champagne Bollinger
Druivensoort Chardonnay
Pinot meunier
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Misschien ook interessant