• Bollinger PN VZ16

Bollinger PN VZ16

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 282 Spaarpunten i
94,50

Bollinger PN VZ16

Bollinger PN VZ16 is een bijzondere Champagne met een delicate kleur met goudenschittering. Bij het inschenken komen de fruitige tonen al naar voren en je herkent hierin appel, rabarber, kweepeer en mirabelpruim. Een ogenblik later vullen hazelnootaroma’s het palet aan. De smaak van deze Bollinger PN VZ16 is heerlijk romig, expressief en levendig met een verfijnde mousse. Exotische smaken, met brioche en hints van gestoofd fruit, gaan vooraf aan een zoutige afdronk.

Blanc de Noir Champagne van Bollinger

Bollinger PN VZ16 is gemaakt van 100% Pinot Noir. Pinot Noir is een van de pijlers van de herkenbare Champagne Bollinger-stijl. Door deze specifieke variëteit heeft het wijnhuis zijn reputatie weten op te bouwen. Tot de introductie van de PN VZ 15 in 2020 toe, heeft Bollinger slechts één champagne geproduceerd die uitsluitend van deze variëteit gemaakt is: de zeer zeldzame Vieilles Vignes Françaises cuvée.

Pinot Noir Cuvée

De lancering van deze nieuwe Pinot Noir cuvée in 2020 is erg belangrijk voor Bollinger, omdat het de eerste cuvée was die permanent aan het Bollinger assortiment wordt toegevoegd sinds 2008, toen de Bollinger Rosé werd gelanceerd. De Pinot Noir cuvée definieert de legendarische Bollinger stijl, het heeft karakter en inhoud en vindt zichzelf elk jaar opnieuw uit. Met de PN VZ16 presenteert Bollinger de tweede editie uit de nieuwe PN collectie!

De elegantie en levendigheid van Pinot Noir uit Verzenay

De PN VZ 16 is een non-vintage champagne en uitsluitend gemaakt van Pinot Noir druiven. Het weerspiegelt de unieke visie van Bollinger als de Pinot Noir expert in de Champagne. Elk jaar volgt een nieuwe PN editie en wordt een uniek Pinot Noir profiel uitgekozen op basis van de kenmerken van het terroir. Ook wordt in elke editie een specifiek dorp (in dit geval wederom Verzenay) uitgelicht. Samen met het basisjaar vormt het dorp de ruggengraat van deze editie, waaraan andere wijnen (van dezelfde cru of van verschillende crus) worden toegevoegd om deze specifieke aromatische blend te krijgen. Elke nieuwe Pinot Noir is een limited edition met een andere smaak en zal Bollinger’s interpretatie van een specifieke Pinot Noir cru aangeven.

PN VZ 15 was een wijn gericht op elegantie en levendigheid, terwijl PN VZ 16 meer gericht is op vrijgevigheid en delicatesse. 2016 was een bijzonder gunstig jaar voor Pinots Noirs uit de Montagne de Reims regio, in het bijzonder bij de Verzenay-wijngaard, doordat de gemiddelde rijpingstemperatuur net iets hoger was dan in andere wijngaarden.

Bollinger PN VZ16 krijgt 94 Parker punten!

Bollinger PN VZ16 was reviewed by William Kelley: Disgorged in January 2021, Bollinger's newly released NV Brut Blanc de Noirs PN VZ16 offers up notions of pear, apple blossom, jasmine, orange zest and fresh pastry. Medium to full-bodied, precise and elegantly vinous, it's layered and charming, with racy acids and a pretty pinpoint mousse, and it concludes with a sapid finish. It's based on the 2016 vintage, complemented by older reserve wines matured in magnum, and derives, once again, largely from the village of Verzenay. Drink Date: 2021 - 2037.

Blend van verschillende jaargangenBollinger PN VZ16 met giftbox

Het hoge percentage Verzenay in deze wijn drukt de kenmerken van de Pinot Noir van dit terroir uit: diepte, elegantie en complexiteit gecombineerd met een ziltige afdronk. De basiswijn komt uit 2016 en de oudste reservewijn dateert uit 2006. De reservewijnen dragen bij aan de uitzonderlijke aromatische intensiteit, vooral de Pinot Noirs die bijna 10 jaar in magnums hebben gerijpt. Daarnaast heeft deze Champagne 2 jaar langer gerijpt dan vereist is.

Wat eet je bij Bollinger PN VZ16?

De Bollinger PN VZ16 is natuurlijk al een bijzondere Champagne op zich om van te genieten. Daarnaast kan deze Champagne kan het beste gecombineerd worden bij delicate gerechten. Denk aan tomatentartaar, risotto van linzen, kalfszwezerik met kastanjes of Langres kaas. Perfecte serveer temperatuur ligt tussen de 8 en 10 graden

Bollinger PN VZ16 bestellen

Een bijzondere Champagne als de Bollinger PN VZ16 is schaars, en vanwege het speciale karakter van deze Champagne ook uniek te noemen. Verpakt in een bijpassende luxe giftbox maakt het ook een perfect kado voor een Champagneliefhebber. Wil je van de Bollinger PN VZ16 thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Bollinger PN VZ16 te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Relatiegeschenken
Champagne
Wijnhuis Champagne Bollinger
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%
Maximum aantal6

Misschien ook interessant