• Bollinger B13

Bollinger B13

Relatiegeschenken uit  ChampagneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Nog 24 op voorraad
Ontvang 387 Spaarpunten i
129,00

Bollinger B13

Bollinger B13 is een Limited Edition Blanc de Noir vintage Champagne. Deze vintage 2013 Champagne heeft een uniek profiel wat gekenmerkt wordt door frisheid. Bij het inschenken komt het rijke en complexe aroma je al gelijk tegemoet. Je herkent tonen van rijp geel fruit, citrus tot aroma’s van mirabelpruimen en verse amandel. De smaak van deze Bollinger B13 is heerlijke royaal en elegant fruitig met aroma's van peer, verse amandelen en tartetatin. Daarbij mooi verweven herken je de  minerale expressie van Pinot Noir die het geheel verfris met uitzonderlijke citrus tonen en fluweelzacht afsluit met een ziltige hint in de aanhoudende afdronk.

Champagne vintage 2013

2013 was voor het Champagne gebied een uniek jaar. De weersomstandigheden waren extreem van een enorm lange winter met sneeuw en vorst, een kwakkelende lente gevolgd door een hete zomer met bizarre onweersbuien. Hierdoor kon Bollinger pas bijzonder laat oogsten. Echter door het duurzame beheer van de wijngaarden, waarbij Bollinger zich met minimale inmenging richt op gecontroleerde opbrengst en de rijpheid van de druiven nauwkeurig volgt, was de oogst van uitzonderlijke hoge kwaliteit. En dit is terug te zien in de Bollinger B13, een unieke weergave van de vintage 2013 door Bollinger!

Blanc de Noirs Champagne

Deze Blanc de Noirs Champagne, gemaakt van 100% Pinot Noir druiven. Deze druiven zijn afkomstig van de beste Bollinger wijngaarden die gelegen zijn op de Montagne de Reims. Het zijn slechts vijf cru’s waarvan 92% Grands Cru’s en 8% Premiers Cru’s. Na het hele vinificatie proces hebben de flessen van de B13 gedurende 7 jaar in de kelders van Bollinger gerijpt.Bollinger B13 Champagne met luxe giftbox

Duurzame giftbox

Bij Bollinger staat ecologisch werken hoog in het vaandel. Ze hebben in 2012 als eerste Champagnehuis de “Haute Valeur Environnementale” (hoge milieurwaarde) certificering ontvangen. En in 2014 behaalde ze de “Duurzame wijnbouw in Champagne” Certificering. Met de 100% recyclebare verpakking van de Bollinger B13 gaan zijn weer een stap verder in hun ecologische overtuigingen en wordt zowel het unieke karakter van deze vintage Champagne als de visie van Bollinger benadrukt. De verpakking vertelt het verhaal van de B13 dat begint bij het wit van de sneeuw, de lijnen van de wijnstokken en de verschillende texturen op de giftbox zijn representatief voor alle smaken die elkaar zo mooi aanvullen in deze champagne.

Bollinger B13 bestellen

Een bijzondere Champagne als de Bollinger B13 is schaars, en vanwege het speciale karakter van deze Champagne ook uniek te noemen. Verpakt in een bijpassende luxe giftbox maakt het ook een perfect kado voor een Champagneliefhebber. Wil je van de Bollinger B13 thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Bollinger B13 te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Relatiegeschenken
Champagne
Wijnhuis Champagne Bollinger
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Maximum aantal24

Misschien ook interessant