Login en profiteer van extra voordeel
  • Salentein Primus Pinot Noir

Salentein Primus Pinot Noir

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i

De wijngaarden liggen in het hart van Alto Valle de Uco, Argentinië, meer dan 1200 meter boven de zeespiegel aan de voet van het Andesgebergte.

In de neus van de Salentein Primus Pinot Noir zijn kersen en zwarte bessen volop aanwezig, die verzacht worden door een correct gebruik van eik, gecombineerd met een hint van kruiden. Zachte romige smaak. Zeer complex en zeer bijzonder. De druiven, handgeplukt, worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Niet warmer dan 20˚C. Elke drie maanden wordt de wijn geklaard in de houten vaten waarin hij rijpt. Verder 11 maanden rijping op Frans eiken en 1 jaar op fles. De wijn is niet gefilterd.

Elk jaar wordt er een keuze gemaakt uit de druiven met de hoogste kwaliteit, zodat er elk vintage-jaar één Primus wijn ontstaat.

Passend bij: rood vlees, wild, Wit vlees.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Salentein
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Rood
GeurIn de neus kersen en zwarte bessen, die verzacht worden door een correct gebruik van eik, gecombineerd met een hint van kruiden.
SmaakZachte romige smaak. Zeer complex en zeer bijzonder.
Inhoud fles(cl)75

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Bodegas Salentein produceert verschillende wijnseries, van jonge fruitige wijnen tot houtgelagerde en icoon wijnen, hierdoor heeft Salentein een grote range aan wijnen geschikt voor elke wijndrinker!

Misschien ook interessant