Login en profiteer van extra voordeel
  • Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec

Rode wijn uit  MendozaArgentinië


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 117 Spaarpunten i

Salentein Primus Malbec

Salentein Primus Malbec heeft een paarse tot zwarte kleur. Rijke aroma’s van rijpe pruimen en zwarte bessen, gepaard gaande met hints van vanille en tabak. Zachte tannines en geuren van rijpe rood fruit. Mooie structuur en zuurgehalte. Lange finale.

Rode wijn uit Argentinië: Salentein Primus Malbec

De wijngaarden liggen in het hart van Alto Vale de Uco, Argentinië, meer dan 1300 meter boven de zeespiegel en zijn meer dan 30 jaar oud. De druiven, handgeplukt, worden zeer voorzichtig gekneusd. De temperatuur wordt tijdens de fermentatie zo laag mogelijk gehouden. Verder 14 maanden rijping op nieuwe Frans eiken en 1 jaar op fles. Elk jaar wordt er een keuze gemaakt uit de druiven met de hoogste kwaliteit, zodat er elk vintage-jaar één Primus wijn ontstaat.

Wijn-spijsadvies Salentein Primus Malbec

Deze wijn past perfect bij: rood vlees, wild en grillades, maar ook bij oude kaas.

Bestel Salentein Primus Malbec online

In de webshop van Flesjewijn.com bestelt u deze heerlijke rode wijn snel en eenvoudig online. We zorgen ervoor dat u binnen een paar dagen van uw wijn kunt genieten. 

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Salentein
Druivensoort Malbec
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Mendoza
Kleur Rood
GeurRijke aroma's van rijpe pruimen en zwarte bessen, gepaard gaande met hints van vanille en tabak.
SmaakZachte tannines en geuren van rijpe rood fruit.
Inhoud fles(cl)75
HoudbaarheidKan nog goed 10 jaar liggen.

Bodegas Salentein

Bodegas Salentein, gelegen op 1100 meter hoogte aan de voet van het Andesgebergte, is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende bodega, ontworpen door de beroemde architect Mario Day Arenas, heeft de vorm van een kruis waarin de houten vaten 8 meter onder de grond liggen. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio’s in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te produceren. Bodegas Salentein produceert verschillende wijnseries, van jonge fruitige wijnen tot houtgelagerde en icoon wijnen, hierdoor heeft Salentein een grote range aan wijnen geschikt voor elke wijndrinker!

Misschien ook interessant