• Black Stallion Heritage Pinot Noir

Black Stallion Heritage Pinot Noir

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 84 Spaarpunten i
28,95

Black Stallion Heritage Pinot Noir heeft een heerlijk aroma van bessen en kersen en is iets wat rokerig. De smaak is vol frisse rode fruittonen en heeft een fijne kruidigheid, mooie zuren en lichte tannines. Een pure Pinot Noir, zacht van smaak en lekker sappig. Heerlijk om zo van te genieten.

De Pinot Noir druiven zijn afkomstig uit Los Carneros van diverse wijngaarden die op verschillende hoogtes gelegen zijn. Deze oogsten worden allemaal apart gefinifieerd en rijpen ook allemaal gedurende 10 maanden op aparte eiken vaten (85% Frans en 15% Amerikaans, 20% nieuw) voor de uiteindelijke blend werd gemaakt.

Wijn- spijs combinatie voor bij Black Stallion Heritage Pinot Noir: Het is een heerlijke wijn om zo van te genieten of serveer deze pinot noir bij eendenborst, grove pate, wildgerechten, reebiefstuk, kalkoen. pasta met (witte) truffel, zalm, milde blauwe kazen of een romige brie en camembert.

Serveer deze amerikaanse Pinot Noir wat frisser, op zo'n 15-17 graden om hem helemaal tot zijn recht te laten komen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Black Stallion Esate Winery
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Napa Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Black Stallion Esatate Winery

Black Stallion Esatate Winery is gelegen aan de historische Silverado pas in het Oak Knoll district van Napa Valley. Deze luxe boutique winery heeft een rijke geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog steeds geëerd wordt. Het 32 hectare tellende landgoed was ooit de thuisbasis van het Silverado hippisch centrum. In 2010 is het estate aangekocht door de Indelicato familie en maakt het deel uit van Delicato Family Vineyard Wines. (een familie bedrijf dat is opgericht in 1924 en nu gerund wordt door de 4e generatie.) Black Stallion Esatate Winery is gelegen in de meest prestigieuze wijngaarden van Nappa Valley, zet zich in om alleen de meest expressieve wijnen te maken. De herritage wijnen van Black Stallion zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit zijn stuk voor stuk bijzonder mooie wijnen die je na het proeven niet snel zal vergeten!

Misschien ook interessant