Login en profiteer van extra voordeel
  • Black Stallion Heritage Pinot Noir

Black Stallion Heritage Pinot Noir

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 99 Spaarpunten i

Black Stallion Heritage Pinot Noir

Black Stallion Heritage Pinot Noir heeft een heerlijk aroma van bessen en kersen en is iets wat rokerig. De smaak van deze Pinot Noir is vol frisse rode fruittonen en heeft een fijne kruidigheid, mooie zuren en lichte tannines. Een pure Pinot Noir, zacht van smaak en lekker sappig. Heerlijk om zo van te genieten.

Amerikaanse houtgerijpte Pinot Noir

De Pinot Noir druiven zijn afkomstig van diverse wijngaarden die op verschillende hoogtes gelegen zijn uit Los Carneros, Napa Valley Californië. Deze oogsten worden allemaal apart gefinifieerd en rijpen ook allemaal apart gedurende 10 maanden op aparte eiken vaten (85% Frans en 15% Amerikaans, 20% nieuw) voor de uiteindelijke blend werd gemaakt.

Napa Valley, San Francisco Bay

Napa Valley heeft in de afgelopen decennia een geweldige reputatie opgebouwd met zijn bijzondere, rijke en krachtige wijnen. Het klimaat van het wijngebied, in combinatie met de bijzondere ondergrond, levert wijnen op van uitzonderlijke klasse. Het koelste deel van de wijngaarden ligt bij San Francisco Bay, onder de directe invloed van de ochtendmist van de baai. Daar liggen ook de wijngaarden voor deze mooie pinot noir, omdat deze druif het beste gedijt in een wat koeler klimaat. Dat levert een krachtige en tegelijk fijne pinot noir op.

Bijzondere Pinot Noir voor bij diner

Wijn- spijs combinatie voor bij Black Stallion Heritage Pinot Noir: Het is een heerlijke wijn om zo van te genieten of serveer deze pinot noir bij eendenborst, grove pate, wildgerechten, reebiefstuk, kalkoen. pasta met (witte) truffel, zalm, milde blauwe kazen of een romige brie en camembert. Serveer deze amerikaanse Pinot Noir wat frisser, op zo'n 15-17 graden om hem helemaal tot zijn recht te laten komen.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Black Stallion Esate Winery
Delicato Family Wines
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Napa Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Black Stallion Esatate Winery

Black Stallion Esatate Winery is gelegen aan de historische Silverado pas in het Oak Knoll district van Napa Valley. Deze luxe boutique winery heeft een rijke geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog steeds geëerd wordt. Het 32 hectare tellende landgoed was ooit de thuisbasis van het Silverado hippisch centrum. In 2010 is het estate aangekocht door de Indelicato familie en maakt het deel uit van Delicato Family Vineyard Wines. (een familie bedrijf dat is opgericht in 1924 en nu gerund wordt door de 4e generatie.) Black Stallion Esatate Winery is gelegen in de meest prestigieuze wijngaarden van Nappa Valley, zet zich in om alleen de meest expressieve wijnen te maken. De herritage wijnen van Black Stallion zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit zijn stuk voor stuk bijzonder mooie wijnen die je na het proeven niet snel zal vergeten!

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Misschien ook interessant