Login en profiteer van extra voordeel
  • Black Stallion Heritage Chardonnay

Black Stallion Heritage Chardonnay

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 87 Spaarpunten i

Black Stallion Heritage Chardonnay

Black Stallion Heritage Chardonnay is een prachtig mooie, ronde, volle witte wijn. Deze chardonnay opent met aroma's van peer, lemon curd, jasmijn en weelderige tonen van amandelen en toast. De smaak is rijp en complex, zacht, sappig en heeft verleidelijke zuren die over gaan in een licht mineralige, lange en volle afdronk. Eenmaal geproefd zal deze chardonnay uit Napa Valley je zeker bijblijven! 

Chardonnay uit Napa Valley

De Chardonnay druiven voor de Black Stallion Heritage Chardonnay zijn afkomstig van zowel de warmere (hoger) gelegen wijngaarden als de koelere (lager) gelegen wijngaarden in Napa Valley. Dit resulteert in een mooie balans in de rijpe, rijke aroma's en de levendige zuren en zachte structuur van de wijn.

Hout gerijpte Chardonnay

Black Stallion Heritage Chardonnay wordt op de klassieke wijze gemaakt, met een gisting op roestvrij staal, waarna de wijn 10 maanden rijpt op Frans eiken vaten, om zoveel mogelijk complexiteit aan de wijn te geven. Door een malolactische gisting op de vaten ontstaat een prachtig samenspel tussen hout en wijn. De duur van het rijpen van de wijn op de fijne lie zorgt voor de prachtige rijkdom van de wijn. Deze Chardonnay is mooi op dronk maar kan zeker nog 3 jaar laten liggen.

Wat eet je bij deze bijzondere Chardonnay?

Wijn- spijs advies voor bij Black Stallion Heritage Chardonnay: Dit is echt een bijzonder mooie chardonnay om voor te gaan zitten en de complexiteit van deze wijn helemaal te ervaren. Daarnaast is hij zeker erg smaakvol in combinatie met kalfsvlees, kipgerechten, vis met botersaus, kreeft, crab, gebakken gamba's, gegrild varkensvlees en geitenkaas.

Awards Black Stallion Heritage Chardonnay:

  • James Suckling 92 punten
  • Robert Partker 90 punten

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Black Stallion Esate Winery
Delicato Family Wines
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Napa Valley
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Black Stallion Esatate Winery

Black Stallion Esatate Winery is gelegen aan de historische Silverado pas in het Oak Knoll district van Napa Valley. Deze luxe boutique winery heeft een rijke geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog steeds geëerd wordt. Het 32 hectare tellende landgoed was ooit de thuisbasis van het Silverado hippisch centrum. In 2010 is het estate aangekocht door de Indelicato familie en maakt het deel uit van Delicato Family Vineyard Wines. (een familie bedrijf dat is opgericht in 1924 en nu gerund wordt door de 4e generatie.) Black Stallion Esatate Winery is gelegen in de meest prestigieuze wijngaarden van Nappa Valley, zet zich in om alleen de meest expressieve wijnen te maken. De herritage wijnen van Black Stallion zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit zijn stuk voor stuk bijzonder mooie wijnen die je na het proeven niet snel zal vergeten!

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Misschien ook interessant