Login en profiteer van extra voordeel
  • Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon

Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 126 Spaarpunten i

Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon

Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon is een rijke en geraffineerde rode wijn. Het begint met krachtige aroma's van zwarte bes, kers en toast. De smaak is geconcentreerd, stoer en vol cassis, pruimen, zwarte bes en gedroogde appel. De fluweel zachte fruittonen zijn perfect in balans met de gelaagde hout tonen en tannines en eindigen in een elegante afdronk.

Hout gerijpte Cabernet Sauvignon

Black Stallion Herritage Cabernet Sauvignon is een blend van 80% en de overige 20% is een blend van Petite Sirah, merlot en andere druivensoorten. De definitieve samenstelling is per vintage anders. De druivensoorten en de oogsten van hoge en laag gelegen wijngaarden worden apart gefermenteerd. Het rijpen van de wijnen verloopt volgens een uitgebreid wijnvaten plan waarbij per druivensoort en wijngaard lokatie bepaald wordt welk type eikenhout het beste is voor de wijn. Fruit afkomstig van de heuvels met veel tannines vraagt om ander hout als fruit van lager gelegen gebieden. Na de Malolactische vergisting volgt een rijpingsperiode van 16 maanden op de vaten.

Wat eet je bij deze rijke Amerikaanse Cabernet Sauvignon?

Wijn- spijs advies voor bij de Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon: deze rijke rode wijn vraag om sappige smaakvolle gerechten als gegrilde ossehaas met geroosterde sjalotjes, cremige blauw ader kazen, met peper ingewreven varkens koteletten, eendeborst met gegrilde pruimen of lamsrollade.

Black Stallion Esatate Winery

Black Stallion Esatate Winery is gelegen aan de historische Silverado pas in het Oak Knoll district van Napa Valley. Deze luxe boutique winery heeft een rijke geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog steeds geëerd wordt. Het 32 hectare tellende landgoed was ooit de thuisbasis van het Silverado hippisch centrum. In 2010 is het estate aangekocht door de Indelicato familie en maakt het deel uit van Delicato Family Vineyard Wines. (een familie bedrijf dat is opgericht in 1924 en nu gerund wordt door de 4e generatie.) Black Stallion Esatate Winery is gelegen in de meest prestigieuze wijngaarden van Nappa Valley, zet zich in om alleen de meest expressieve wijnen te maken. De herritage wijnen van Black Stallion zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit zijn stuk voor stuk bijzonder mooie wijnen die je na het proeven niet snel zal vergeten!

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Misschien ook interessant