• Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon

Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 108 Spaarpunten i
36,95

Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon

Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon is een rijke en geraffineerde rode wijn. Het begint met krachtige aroma's van zwarte bes, kers en toast. De smaak is geconcentreerd, stoer en vol cassis, pruimen, zwarte bes en gedroogde appel. De fluweel zachte fruittonen zijn perfect in balans met de gelaagde hout tonen en tannines en eindigen in een elegante afdronk.

Hout gerijpte Cabernet Sauvignon

Black Stallion Herritage Cabernet Sauvignon is een blend van 80% en de overige 20% is een blend van Petite Sirah, merlot en andere druivensoorten. De definitieve samenstelling is per vintage anders. De druivensoorten en de oogsten van hoge en laag gelegen wijngaarden worden apart gefermenteerd. Het rijpen van de wijnen verloopt volgens een uitgebreid wijnvaten plan waarbij per druivensoort en wijngaard lokatie bepaald wordt welk type eikenhout het beste is voor de wijn. Fruit afkomstig van de heuvels met veel tannines vraagt om ander hout als fruit van lager gelegen gebieden. Na de Malolactische vergisting volgt een rijpingsperiode van 16 maanden op de vaten.

Wat eet je bij deze rijke Amerikaanse Cabernet Sauvignon?

Wijn- spijs advies voor bij de Black Stallion Heritage Cabernet Sauvignon: deze rijke rode wijn vraag om sappige smaakvolle gerechten als gegrilde ossehaas met geroosterde sjalotjes, cremige blauw ader kazen, met peper ingewreven varkens koteletten, eendeborst met gegrilde pruimen of lamsrollade.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Black Stallion Esate Winery
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Merlot
Petite Syrah
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Napa Valley
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

Black Stallion Esatate Winery

Black Stallion Esatate Winery is gelegen aan de historische Silverado pas in het Oak Knoll district van Napa Valley. Deze luxe boutique winery heeft een rijke geschiedenis die tot op de dag van vandaag nog steeds geëerd wordt. Het 32 hectare tellende landgoed was ooit de thuisbasis van het Silverado hippisch centrum. In 2010 is het estate aangekocht door de Indelicato familie en maakt het deel uit van Delicato Family Vineyard Wines. (een familie bedrijf dat is opgericht in 1924 en nu gerund wordt door de 4e generatie.) Black Stallion Esatate Winery is gelegen in de meest prestigieuze wijngaarden van Nappa Valley, zet zich in om alleen de meest expressieve wijnen te maken. De herritage wijnen van Black Stallion zijn hier een mooi voorbeeld van. Dit zijn stuk voor stuk bijzonder mooie wijnen die je na het proeven niet snel zal vergeten!

Misschien ook interessant