• Biscardo Amarone Della Valpolicella

Biscardo Amarone Della Valpolicella

Rode wijn uit  VenetoItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 72 Spaarpunten i
24,95

Biscardo Amarone Della Valpolicella

Biscardo Amarone Della Valpolicella heeft een granaatrode kleur. Het boeket heeft een wijnachtige geur, intens en aanhouden met warme hints van kers. Het palet is fluweelachtig en een tikje bitter, met prachtige tonen van kers en bittere amandelen.Deze amarone wijn gaat heerlijk samen met rood vlees en wild.

Bijzondere fles Amarone wijn

Het verhaal achter de bijzonder fles van de Biscardo Amarone Della Valpolicella iste danken aan de toewijding van Luigi Biscardo, de vader van Martino en Maurizio. Hij vond dat elke wijn een prachtige fles verdient en ging graag persoonlijk op zoek ging naar flessen met originele en onderscheidende vormen, die de persoonlijkheid van elke wijn versterkte. In 1966 ontwierp Luigi Biscardo de unieke fles Amarone Vintage. De creatie van Luigi was uniek en totaal innovatief, het viel op door vele kenmerken die onderscheidend waren van de gebruikelijke flessen wijn die in de nationale en internationale handel werden gebruikt. De vorm van de fles herinnerde aan de vorm van de klassieke "fiaschetto", die in de jaren 20 en 30 werd gebruikt in traditionele Italiaanse tavernes om de wijn in te schenken. Daarnaast een innovatief etiket dat de fles voor het eerst 360 ° omwikkelde. En het glas: glas was fundamenteel bij het maken van het eerste prototype, Luigi Biscardo vertrouwde op het meesterschap van bekwame glasmakers om deze buitengewone en unieke fles te maken.

Dankzij al deze elementen werd de fles van de Amarone Vintage een waardevol stuk, passend bij de stijl van de jaren 60. De fles werd gelanceerd in 1968, toen de eerste "Recioto Amarone Classico - Biscardo" op de internationale markt werd gedistribueerd. De fles voldeed onmiddellijk aan de smaak van vele importeurs en het succes was zo groot dat Amarone Vintage het embleem werd van de familie Biscardo over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag wordt deze bijzonder smaakvolle Amarone van Biscardo verpakt in deze bijzondere fles. Een fles die Amarone liefhebbers gelijk herkennen en weten dat de inhoud fantastisch is .

Hoe wordt Amarone wijn gemaakt?

De druiven voor deze wijn groeien op de heuvels rond Verona op een hoogte van ongeveer 150 tot 400 meter boven zeeniveau.
Vervolgens worden de druiven met de hand geoogst in de avond of vroege morgen, wanneer het koel is. Op deze manier blijven de druiven mooi in tact. Na de oogst worden de druiven gedroogd om de aroma's en suikers te concentreren. De kwaliteit van de schil is belangrijk voor de Amarone, het geeft tannine, kleur en smaakintensiteit aan de wijn. Het droogproces duurt ongeveer 120 dagen. Na het drogen worden de druiven geplet en ondergaan ze een fermentatie bij lage temperatuur tot wel 50 dagen. De wijn rijpt in RVS tanks en uiteindelijk ook nog in kleine houten vaten. Volgens de legende vergat een Recioto producent de wijn in de vaten. De wijn bleef vergisten en verloor zo al zijn zoetheid. Daarom kreeg deze wijn de naam "Amarone" wat 'heel bitter' betekend.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Biscardo Vini
Druivensoort Corvina Veronese
Molinara
Rondinella
Wijnland Italië
Wijnstreek Veneto
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol15%

Biscardo Vini

Met 150 jaar ervaring heeft de familie Biscardo haar "roots" in de wijn. Werkzaam vanuit Verona geven de broers Maurizio en Martino vandaag de dag leiding aan het familiebedrijf. Vanwege zijn expertise wordt Mauricio veelvuldig als consultant door bekende producenten in Italië ingehuurd. Hun wijnen staan bekend om hun gevaarlijke drinkbaarheid en uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Misschien ook interessant