• Bernhard Ott Gruner Veltliner Fass 4

Bernhard Ott Gruner Veltliner Fass 4

Witte wijn uit  NiederösterreichOostenrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 54 Spaarpunten i
18,95

Bernhard Ott Gruner Veltliner Fass 4 heeft een kruidige en aromatische neus met in de smaak zwarte peper en een hint van chilipeper, frisse weidebloemen en rijpe Granny Smith appel. Fijne minerale tonen, sappig en vullend met een mooie finale. 

Deze wijn is eigenlijk de kern van het Weingut Bernard Ott. De druiven zijn afkomstig van kleine percelen die apart gevinifieerd en gecultiveerd worden. 

Vat 4 is een soort educatieve missie voor Weingut Bernard Ott. Met deze wijn nemen ze de fans elk jaar een beetje verder mee - richting de Veltliner, waar ze hem zien. Gruner Veltliner is zeer manoeuvreerbaar, en laat door de concentratie van de Cuvee (dat is de sleutel van Fass 4) de natuurlijke gebeurtenissen van een jaar duidelijk zien. Het karakter van elke situatie wordt bewaard in de wijn. En als je openstaat voor wat de wijn je vertelt dan kan je letterlijk proeven, of het een koeler jaar was of een warmer.  Serveer de Bernhard Ott Gruner Veltliner Fass 4 hiervoor wel op de juiste temperatuur. (9 tot 11 graden)

Bernhard Ott Gruner Veltliner Fass 4 is gecertificeerd als biologische wijn.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Biologische wijn
Wijnhuis Weingut Bernhard OTT
Druivensoort Grüner Veltliner
Wijnland Oostenrijk
Wijnstreek Niederösterreich
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12.5%

Weingut Bernhard OTT

Bernhard Ott (2-2-1972) nam al jong het familiewijngoed over, in 1993. Het is in 1889 opgericht door zijn grootvader Ignaz Ott, in het rustige dorpje Feuersbrunn in Wagram. Bernhards vader was de eerste die een wijngaard met 100% grüner veltliner aanplantte en nog steeds is die druif de specialiteit van Weingut Ott. Men heeft ook riesling en sauvignon staan. Hoewel Wagram een wijngebied in Neder-Oostenrijk is dat qua faam achterblijft bij naburige gebieden als Wachau, Kamptal en Kremstal, wist Bernhard - wijnmaker van het jaar 2008 in Oostenrijk belangrijkste wijnmagazine Falstaff - al snel de aandacht op zichzelf te vestigen. Aanvankelijk met wijnen die overtuigden door hun volheid en kracht, maar de laatste jaren met zeer precieze, terroirgetypeerde topwijngaarden als Rosenberg, Stein en Spiegel.