• Bernhard Ott Gruner Veltliner Am Berg

Bernhard Ott Gruner Veltliner Am Berg

Witte wijn uit  NiederösterreichOostenrijk


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 36 Spaarpunten i
12,95

Bernhard Ott Gruner Veltliner Am Berg is een ongedwongen fijne witte wijn. Licht kruidige neus met frisse appel, citroen en grapefruit, peper en salie. Zeer sappige en fruitige Veltliner, heerlijk verfrissend.

Ott Am Berg is zoals de naam al zegt een mix van verschillende wijngaarden op de berg op aflopende terrassen. De wijngaarden zijn deels in eigendom, en deels van een aantal bevriende wijnbouwers, die hun wijnstokken biodynamisch bewerken. ze werken meer met hun handen dan met machines. Zo verbindt mem de balans tussen elegantie en eenvoud.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Weingut Bernhard OTT
Druivensoort Grüner Veltliner
Wijnland Oostenrijk
Wijnstreek Niederösterreich
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol11.5%

Weingut Bernhard OTT

Bernhard Ott (2-2-1972) nam al jong het familiewijngoed over, in 1993. Het is in 1889 opgericht door zijn grootvader Ignaz Ott, in het rustige dorpje Feuersbrunn in Wagram. Bernhards vader was de eerste die een wijngaard met 100% grüner veltliner aanplantte en nog steeds is die druif de specialiteit van Weingut Ott. Men heeft ook riesling en sauvignon staan. Hoewel Wagram een wijngebied in Neder-Oostenrijk is dat qua faam achterblijft bij naburige gebieden als Wachau, Kamptal en Kremstal, wist Bernhard - wijnmaker van het jaar 2008 in Oostenrijk belangrijkste wijnmagazine Falstaff - al snel de aandacht op zichzelf te vestigen. Aanvankelijk met wijnen die overtuigden door hun volheid en kracht, maar de laatste jaren met zeer precieze, terroirgetypeerde topwijngaarden als Rosenberg, Stein en Spiegel.