Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc

Witte wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 48 Spaarpunten i

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc is een volle aromatische wijn met een weelderig bouquet vol honing, peer, perzik, abrikozen, citrus, mandarijn, vanille en kruiden. Een krachtige witte wijn met diepgang en een zachtheid die weelderig, rijp en smaakvol overkomt.

Hout gerijpte Chenin Blanc uit Zuid-Afrika

De Chenin Blanc druiven zijn met de hand geplukt, en vervolgens perceel voor perceel apart vergist. Daarna rijpt de wijn een jaar op de eigen lie in Franse eiken barriques, waarvan de helft nieuwe vaten zijn. Chenin blanc heeft, na de Loire, in Zuid-Afrika zijn tweede thuis. Er staan dan ook mooie oude stokken, die helaas nogal eens worden gerooid omdat er zo weinig druiven vanaf komen. Zonde, want het levert prachtige witte wijnen op met een uitzonderlijke diepgang en kracht, zoals deze 'old vine' Chenin blanc.

Wijn- Spijs advies bij Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc is een mooie witte wijn in combinatie met wit vlees, zoals gegrilde kip, kalfsentrecote en natuurlijk fijn bij krachtige visgerechten, zoals een gegrilde dorade. Ideale serveertemperatuur 10-12 graden. Bewaarpotentieel: Kan direct gedronken, maar probleemloos nog 3-5 jaar worden bewaard.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Chenin Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidKan direct gedronken, maar probleemloos nog 3-5 jaar worden bewaard.
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. 

Misschien ook interessant