• Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc

Witte wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 42 Spaarpunten i
14,95

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc is een volle aromatische wijn met een weelderig bouquet vol honing, peer, perzik, abrikozen, citrus, mandarijn, vanille en kruiden. Een krachtige witte wijn met diepgang en een zachtheid die weelderig, rijp en smaakvol overkomt.

Hout gerijpte Chenin Blanc uit Zuid-Afrika

De Chenin Blanc druiven zijn met de hand geplukt, en vervolgens perceel voor perceel apart vergist. Daarna rijpt de wijn een jaar op de eigen lie in Franse eiken barriques, waarvan de helft nieuwe vaten zijn. Chenin blanc heeft, na de Loire, in Zuid-Afrika zijn tweede thuis. Er staan dan ook mooie oude stokken, die helaas nogal eens worden gerooid omdat er zo weinig druiven vanaf komen. Zonde, want het levert prachtige witte wijnen op met een uitzonderlijke diepgang en kracht, zoals deze 'old vine' Chenin blanc.

Wijn- Spijs advies bij Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc

Bellingham The Bernard Serie Old Vine Chenin Blanc is een mooie witte wijn in combinatie met wit vlees, zoals gegrilde kip, kalfsentrecote en natuurlijk fijn bij krachtige visgerechten, zoals een gegrilde dorade. Ideale serveertemperatuur 10-12 graden. Bewaarpotentieel: Kan direct gedronken, maar probleemloos nog 3-5 jaar worden bewaard.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Chenin Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
HoudbaarheidKan direct gedronken, maar probleemloos nog 3-5 jaar worden bewaard.
Alcohol14%

Bellingham

Gelegen in de betoverend mooie Franschhoek Vallei, aan de voet van het Groot Drakenstein Gebergte, ligt het landgoed Bellingham. Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika.

Misschien ook interessant