Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham The Bernard Serie Bush Vine Pinotage

Bellingham The Bernard Serie Bush Vine Pinotage

Rode wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 66 Spaarpunten i

Bellingham The Bernard Serie Bush Vine Pinotage

Bellingham The Bernard Serie Bush Vine Pinotage heeft een mooie intense geur met koffie, kruidigheid, chocolade, houttonen en fruit zoals frambozen, pruimen en krenten. Bellingham The Bernard Serie Bush Vine Pinotage is krachtig van smaak, donker en intense rode wijn die nog aantrekkelijke wordt door een kenmerkende frisheid en mooie zuren. Typisch Zuid-Afrikaanse rode wijn, aanrader!

Pinotage bush vines

Na een strikte selectie van de beste druiven wordt de wijn vergist op open houten vaten, waarbij de kap dagelijks wordt gebroken, om te zorgen voor een goed contact tussen schillen en gistende wijn. Dat zorgt voor veel kleur en een mooie kracht. Vervolgens rijpt hij 12 maanden op vaten van Frans eiken, waarvan de helft nieuw is. De Bernard Series heeft zijn naam te danken aan Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar', omdat hij niet tevreden was tot de wijn helemaal perfect was en volledig naar zijn zin. De pinotage, een kruising van pinot noir en cinsault, is een echt Zuid-Afrikaans product. Hij levert de mooiste resultaten op als hij is aangeplant in de vorm van bosjes, bush vines, dus niet op draden. De natuurlijke schaduw van de bladeren zorgt voor een perfecte, geleidelijke rijping. Deze pinotage is een trots product van mooie bush vines.

Wijn- Spijs advies bij Bellingham The Bernard Serie Bush Vine Pinotage

Deze Zuid-Afrikaanse Pinotage is heerlijk bij krachtige vleesgerechten, wild, zoals hert of haas, eendenborst, belegen boerenkazen. Ideale serveertemperatuur 16-18 graden.Bellingham The Bernard Serie Bush Vine Pinotage is op dronk, maar probleemloos nog 3-5 jaar worden bewaard.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Pinotage
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheid3-5 jaar
Alcohol14%

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. 

Misschien ook interessant