Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham Homestead Sauvignon Blanc

Bellingham Homestead Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i

Bellingham Homestead Sauvignon Blanc

Bellingham Homestead Sauvignon Blanc is een echte sauvignon blanc, mooie mix van grassig en tropische tonen, buxus maar ook passievrucht, exotisch fruit. Een zachte en sappige sauvignon blanc met goede zuren, mild en smakelijk. Deze Zuid-Afrikaanse witte wijn is een absolute aanrader!

Frisse Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc druiven voor de Bellingham Homestead Sauvignon Blanc staan aangeplant in Tygerberg, in de streek Durbanville Hills, hier komen tegenwoordig de meeste Zuid-Afrikaanse top-Sauvignons vandaan. De directe invloed van de nabij gelegen oceaan is verantwoordelijk voor de bijzondere frisheid van het klimaat hier, perfect voor sauvignon blanc. De druiven worden geoogst in twee plukgangen, waardoor een mix ontstaat van tropisch fruit en licht grassige tonen, waardoor de wijn heerlijk complex en tegelijk mooi fris en levendig wordt.Na binnenkomst worden de druiven vergist op lage temperatuur, 16ºC, om de wijn maximaal fruit te geven.

Wijn- spijsadvies Bellingham Homestead Sauvignon Blanc

Deze Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc is heerlijk in combinatie met een maaltijd salade, gegrilde vis, zoals dorade, gebraden kip en exotische gerechten uit de Griekse en Mexicaanse keuken. De ideale serveertemperatuur 8-10 graden.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheidkan 2-3 jaar liggen
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. En tenslotte de Founders Serie, uitzonderlijke wijnen ontwikkeld ter ere van de oprichters van Bellingham.

Misschien ook interessant