Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham Homestead Sauvignon Blanc

Bellingham Homestead Sauvignon Blanc

Witte wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

Bellingham Homestead Sauvignon Blanc

Bellingham Homestead Sauvignon Blanc is een echte sauvignon blanc, mooie mix van grassig en tropische tonen, buxus maar ook passievrucht, exotisch fruit. Een zachte en sappige sauvignon blanc met goede zuren, mild en smakelijk. Deze Zuid-Afrikaanse witte wijn is een absolute aanrader!

Frisse Sauvignon Blanc

De Sauvignon Blanc druiven voor de Bellingham Homestead Sauvignon Blanc staan aangeplant in Tygerberg, in de streek Durbanville Hills, hier komen tegenwoordig de meeste Zuid-Afrikaanse top-Sauvignons vandaan. De directe invloed van de nabij gelegen oceaan is verantwoordelijk voor de bijzondere frisheid van het klimaat hier, perfect voor sauvignon blanc. De druiven worden geoogst in twee plukgangen, waardoor een mix ontstaat van tropisch fruit en licht grassige tonen, waardoor de wijn heerlijk complex en tegelijk mooi fris en levendig wordt.Na binnenkomst worden de druiven vergist op lage temperatuur, 16ºC, om de wijn maximaal fruit te geven.

Wijn- spijsadvies Bellingham Homestead Sauvignon Blanc

Deze Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc is heerlijk in combinatie met een maaltijd salade, gegrilde vis, zoals dorade, gebraden kip en exotische gerechten uit de Griekse en Mexicaanse keuken. De ideale serveertemperatuur 8-10 graden.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Sauvignon Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheidkan 2-3 jaar liggen
Alcohol13.5%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bellingham

Gelegen in de betoverend mooie Franschhoek Vallei, aan de voet van het Groot Drakenstein Gebergte, ligt het landgoed Bellingham. Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika.

Misschien ook interessant