Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham Homestead Chenin Blanc

Bellingham Homestead Chenin Blanc

Witte wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

Bellingham Homestead Chenin Blanc

Bellingham Homestead Chenin Blanc is een bleek gouden Zuid-Afrikaanse witte wijn met een tropische geur vol meloen, vanille, perzik en gele pruimen. Krachtig van smaak, een volle en rijpe witte wijn met mooie zuren en fijne bitters. Ter afsluiting een aangename afdronk.

Hout gelagerde Chenin Blanc

Na binnenkomst worden de hand geplukte Chenin Blanc druiven in de vorm van hele trossen geperst en vergist op gebruikte vaten van Frans eiken. Dit gebeurt met de eigen gisten om zo een natuurlijke wijn te maken. De Bellingham Homestead Chenin Blanc rijpt 7 maanden op vat. De wijngaarden voor de Bellingham Homestead Chenin Blanc zijn gelegen in de regio Paarl, waar het warme, mediterrane klimaat zorgt voor een perfecte rijping van de Chenin Blanc. Ze komen uit Voor Paardeberg, op de grens met Swartland, waar je mooie ondergronden vindt, onder meer met verweerd graniet. Door druiven te oogsten van 25 jaar oude bush vines van ongeïrrigeerde wijngaarden wordt een hoge kwaliteit bereikt, met veel smaakaroma's. 

Wijn- spijsadvies bij Bellingham Homestead Chenin Blanc

Bellingham Homestead Chenin Blanc is lekker bij knapperige viskoekjes, rijkere visgerechten zoals zalm en croute, maar ook bij wit vlees, zoals een mooie varkenskotelet of zelfs gebraden buikspek met appeltjes. Deze Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc kan direct gedronken worden, maar ook probleemloos een paar jaar worden bewaard. Ideale serveertemperatuur is 9-11 graden.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Chenin Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Paarl
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheidkan direct gedronken worden en 2-5 jaar blijven liggen
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bellingham

Gelegen in de betoverend mooie Franschhoek Vallei, aan de voet van het Groot Drakenstein Gebergte, ligt het landgoed Bellingham. Meer dan 350 jaar geleden kregen Franse Hugenoten toestemming om zich op deze plek te vestigen. Zij brachten hun Franse savoir faire op het gebied van wijnmaken en gastronomie mee naar Franschhoek. Hiermee werd de basis gelegd voor de grote reputatie die door de wijnen uit deze gebieden in de loop van meer dan drie eeuwen werd verworven. Vandaag de dag is Franschhoek beroemd om zijn wijnen en wordt het wijd en zijd beschouwd als het gastronomisch kloppend hart van Zuid-Afrika.

Misschien ook interessant