Login en profiteer van extra voordeel
  • Bellingham Homestead Chenin Blanc

Bellingham Homestead Chenin Blanc

Witte wijn uit  Coastal RegionZuid Afrika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 36 Spaarpunten i

Bellingham Homestead Chenin Blanc

Bellingham Homestead Chenin Blanc is een bleek gouden Zuid-Afrikaanse witte wijn met een tropische geur vol meloen, vanille, perzik en gele pruimen. Krachtig van smaak, een volle en rijpe witte wijn met mooie zuren en fijne bitters. Ter afsluiting een aangename afdronk.

Hout gelagerde Chenin Blanc

Na binnenkomst worden de hand geplukte Chenin Blanc druiven in de vorm van hele trossen geperst en vergist op gebruikte vaten van Frans eiken. Dit gebeurt met de eigen gisten om zo een natuurlijke wijn te maken. De Bellingham Homestead Chenin Blanc rijpt 7 maanden op vat. De wijngaarden voor de Bellingham Homestead Chenin Blanc zijn gelegen in de regio Paarl, waar het warme, mediterrane klimaat zorgt voor een perfecte rijping van de Chenin Blanc. Ze komen uit Voor Paardeberg, op de grens met Swartland, waar je mooie ondergronden vindt, onder meer met verweerd graniet. Door druiven te oogsten van 25 jaar oude bush vines van ongeïrrigeerde wijngaarden wordt een hoge kwaliteit bereikt, met veel smaakaroma's. 

Wijn- spijsadvies bij Bellingham Homestead Chenin Blanc

Bellingham Homestead Chenin Blanc is lekker bij knapperige viskoekjes, rijkere visgerechten zoals zalm en croute, maar ook bij wit vlees, zoals een mooie varkenskotelet of zelfs gebraden buikspek met appeltjes. Deze Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc kan direct gedronken worden, maar ook probleemloos een paar jaar worden bewaard. Ideale serveertemperatuur is 9-11 graden.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Chenin Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Coastal Region
Paarl
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheidkan direct gedronken worden en 2-5 jaar blijven liggen
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. En tenslotte de Founders Serie, uitzonderlijke wijnen ontwikkeld ter ere van de oprichters van Bellingham.

Misschien ook interessant