• Bellingham Founder Pod Red Blend 2019

Bellingham Founder Pod Red Blend 2019

Rode wijn uit  StellenboschZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Nog 15 op voorraad
Ontvang 186 Spaarpunten i
62,50

Bellingham Founder Pod Red Blend 2019

Bellingham Founder Pod Red Blend 2019 is vernoemd naar de oprichter van Bellingham en dit was een bijzonder man met visie die wist wat hij wilde bereiken met zijn wijnen. Deze Founder Pod Red Blend is daar een perfecte afspiegeling van. Dit is een weelderige rode wijn met een machtig aroma vol gelaagd donker fruit, zwarte kersen en pruimen vermengd met zoete kruiden. De smaak een diversiteit aan tannines, zowel verfijnd als stevig die mooi in balans zijn met het fruit en de zuren die gezamelijk lang uitlopen in de afdronk. Wat een wijn!

Perfecte blend van Pinotage en Shiraz

Bellingham Founder Pod Red is een blend van Pinotage 70% en Shiraz 30%. De pinotage is afkomstig van een wijngaard met veel graniet gelegen in Darling. Dit is de perfecte bodem voor een complexe pinotage productie. De shiraz komt uit Stellenbosch van een unieke wijngaarde waar de bodem bestaat uit een laag klei en graniet die zorgen voor de perfecte bodem balans voor deze druif. Zelfs al zou het water schaars zijn dan is de kwaliteit van de druiven hier perfect.

Vinificatie van Bellingham Founder Pod

Na de handmatige pluk worden de druiven nogmaals geselecteerd om ervoor de zorgen dat enkel de beste druiven voor deze wijn gebruikt worden. De verschillende druivensoorten worden apart verwerkt en tijdens de fermentatie wordt de cap van de pinotage met de hand gebroken terwijl de shiraz voorzichtig wordt overgepompt voor een optimale kleur- en tannine extractie. Na de malolactische gisting in vaten rijpt de wijn gedurende 16 maanden op houten vaten. 50% van de wijn in nieuwe Franse eikenhouten vaten en 50% in eenmalig gebruikte vaten. Van de hele oogst zijnl de 3 beste vaten geselecteerd om te blenden wat resulteerde in een oplage van 850 flessen van Bellingham Founder Pod Red Blend 2019.

Bellingham Founder Pod houdt van eten

De oprichters Pod en freda Pod Podlashuk stonden bekend om hun diners die ze organiseerden. Hierdoor is het natuurlijk niet vreemd dat deze Bellingham Founder Pod Red Blend een fantastische eetwijn is. Met zijn diepe smaak, geurige kruiden en geïntegreerde stevige tannines, is deze luxe wijn een uitstekende match voor een breed scala aan gastronomische gerechten. Denk aan stevige vlees en wild gerechten met expressieve  sauzen, gegrild buikspek en zwarte wouddessert. De wijn is nu mooi op dronk maar kan door de houtlagering zeker nog zo'n 15-20 jaar rusten in een kelder.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Pinotage
Syrah - Shiraz
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Stellenbosch
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Maximum aantal15

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. En tenslotte de Founders Serie, uitzonderlijke wijnen ontwikkeld ter ere van de oprichters van Bellingham.