• Bellingham Founder Freda White Blend 2019

Bellingham Founder Freda White Blend 2019

Witte wijn uit  PaarlZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Nog 15 op voorraad
Ontvang 186 Spaarpunten i
62,50

Bellingham Founder Freda White Blend 2019

Met deze Bellingham Founder Freda White Blend 2019 heb je echt een bijzondere Zuid-Afrikaanse witte wijn in handen. Het aroma is verleidelijk delicaat met bloemige tonen en hints van peer, perzik en groene amandelen wat doorloopt in de smaak. De sauvignon blanc in deze wijn zorgt voor de frisheid en brengt het geheel mooi in balans met de houtgelagerde delen. In de afdronk herken je een pittig karakter en een licht zoutige en fris mineralige sensatie. 

Zuid-Afrikaanse terroir

Bellingham Founder Freda is een blend van Chenin Blanc (40%), Grenache Blanc (30%) en Sauvignon Blanc (30%). De chenin blanc is afkomstig van 2 oudere diepgewortelde wijngaarden in Stellenbosch en Durbanville. Hier bevat de granietbodem met een hoog kleigehalte, die leidt tot een laag stressniveau voor de druiven, zelfs tijdens de droogste jaargangen. Deze niet-geïrrigeerde blokken zorgen voor structuur en detail in de wijn. De grenache blanc is afkomstig uit het Voor-Paardeberg gebied, hier vind je ondiep graniet terug wat deze druif zachtere aroma's meegeeft. De sauvignon uit de Kaapstad regio zorgt voor de koele, frisse en elegante toon in deze wijn.

Vinificatie van Bellingham Founder Freda

De druiven worden met de hand geplukt en in kisten vervoerd naar de wijngaarde waar ze opnieuw worden gesorteerd om ervoor te zorgen dat alleen het rijpe fruit van de beste kwaliteit gebruikt wordt. De verschillende druivensoorten worden apart gefermenteerd in vaten en rusten gedurende 12 maanden sur lie waarbij er regelmatige battonage plaatsvindt. De helft van de chenin blanc fermenteert in vaten van 300 liter en de ander helft in een first-fill foudre. Dit grote Franse eiken vat versterkt de fruitige kwaliteiten van de druif. De grenache blanc en sauvignon blanc fermenteren in oudere vaten. Alle vaten wroden gekoeld voor een zachte eikenextractie en optimale smaakontwikkeling.

Nu genieten van Bellingham Founder Freda of bewaren

De Bellingham Founder Freda White Blend is een fantastische wijn om bij te eten door het aromatische bouquet, rijp tropisch fruit en hout gelagerde complexiteit. Deze luxe wijn is een uitstekende match voor een breed scala aan gastronomische gerechten. Denk aan gravedlax, rivierkreeft tandoori en gekonfijnte eend. De wijn is nu mooi op dronk maar kan door de houtlagering zeker nog zo'n 15-20 jaar rusten in een kelder. De smaak zal hierdoor gedurende de eerste jaren verfijnen. Van deze vintage zijn slechts 800 flessen beschikbaar.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Chenin Blanc
Grenache
Sauvignon Blanc
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Paarl
Stellenbosch
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Maximum aantal15

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. En tenslotte de Founders Serie, uitzonderlijke wijnen ontwikkeld ter ere van de oprichters van Bellingham.