• Bellingham Berry Bush Rosé

Bellingham Berry Bush Rosé

Rosé wijn uit  Western CapeZuid Afrika


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 129 Spaarpunten i
7,19

Bellingham Berry Bush Rosé

Bellingham Berry Bush Rosé is een aantrekkelijk ogende Zuid-Afrikaanse rosé wijn met een verleidelijke geur van gekneusde bessen, geconfijte appel, turks fruit en rosenwater aroma. Zacht van smaak, in het begin fruitig met aardbeien en frambozen daarna volgt een vleugje kruidigheid, sappig, zacht en open. Bellingham Berry Bush Rosé is een ongecompliceerde rosé met veel smaak.

Pinotage rose wijn

Bellingham Berry Bush Rosé is vernoemd naar de bessenstruiken die de prachtige tuin van het Bellingham landhuis sieren. De tuin was de trots van de grondleggers van Bellingham: Bernard en Fredagh Podlashuk. Zij waren in 1951 degenen die de eerste rosé in Zuid Afrika maakten, uiteraard gebotteld op Bellingham. De Bellingham Berry Bush Rosé is een waardige voortzetting van de traditie, in de vorm van een smaakvolle, krachtige rosé. De pinotage druiven voor deze rosé wijn zijn afkomstig speciale wijngaarden die het meest geschikt zijn voor deze druivensoort. Na de pluk worden de druiven gekneusd en is er een kort schilcontact om de gewenste kleur te bereiken. Daarna worden de druiven vergist op lage temperatuur, als een witte wijn, om hem maximaal fruit te geven.

Wijn- spijs advies bij Bellingham Berry Bush Rosé

Deze Zuid-Afrikaanse rosé komt het beste tot zijn recht als hij jong gedronken wordt. (in de eerste 2 jaar na bottelen is het fruit het meest expressief aanwezig). Goed gekoeld serveren, mooi als zomer wijn en smaakt heerlijk bij sushi, gerookte zalm, gamba's of garnalen met toast, salade met gerookte kip of verse roomkaas.

Specificaties

Wijnsoort Rosé wijn
Vegan wijn
Wijnhuis Bellingham
Druivensoort Pinotage
Wijnland Zuid Afrika
Wijnstreek Western Cape
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol13.5%
Minimum aantal6

Bellingham

Exclusief en Zuid-Afrikaans, dat zijn de wijnen van wijnhuis Bellingham. We zijn dan ook super blij dat we de wijnen van dit mooie wijnhuis mogen verkopen!  Deze Bellingham wijnen zijn voor fijnproevers en gastronomische wijnliefhebbers een echte verrijking van ons assortiment. 

Smaakvolle wijnen

Hier vindt u wijnen uit de Tree-, Homestead- en Bernard-series van Bellingham. De wijnen van de Tree serie zijn vernoemd naar naar de historische bomen die in de prachtige tuin van het Bellingham landhuis staan.De Homestead-wijnen zijn genoemd naar de ‘homestead’ in de Franschhoek Valley waar het voor Bellingham allemaal begon. Hier werden de bijzondere wijnconcepten van Bellingham ontwikkeld en dat zien we terug in de bijzondere wijnen uit de Homestead-serie. De Bernard-serie is genoemd naar Bernard Podlashuk, de wijnmaker die in de Kaap gold als een soort 'tovenaar'. Hij was namelijk niet tevreden tot de wijn helemaal perfect was. En dat proeft u nu nog steeds terug in de verfijnde wijnen uit de Bernard-serie. En tenslotte de Founders Serie, uitzonderlijke wijnen ontwikkeld ter ere van de oprichters van Bellingham.

Misschien ook interessant