• Barros Colheita Port 1999

Barros Colheita Port 1999

Deze Barros Colheita Port 1999 heeft een bruine kleur met rode tinten. In de neus een prachtig boeket van intens rood fruit en gedroogde vijgen. Deze aromatische elegantie komt ook terug in de smaak. In de mond verschijnt een fluwelen smaak met een zeer evenwichtige zuurgraad. Prachtige lange afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1-3 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 78 Spaarpunten
26,95

Uitgebreide omschrijving

Deze Barros Colheita Port 1999 heeft een bruine kleur met rode tinten. In de neus een prachtig boeket van intens rood fruit en gedroogde vijgen. Deze aromatische elegantie komt ook terug in de smaak. In de mond verschijnt een fluwelen smaak met een zeer evenwichtige zuurgraad. Prachtige lange afdronk.

Porto Barros is bekend geworden door zich als prestigemerk te onderscheiden op het gebied van traditionele en kwalitatieve Portwijnen. Porto Barros is een familiebedrijf en opgericht in 1913 door Manuel de Almeida. Porto Barros maakt tegenwoordig onderdeel uit van Sogvenius Fine Wines, een gerenommeerd bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in kwalitatieve Portwijnen en DOC Douro wijnen. De druiven voor Barros Port komen uit de Quinta de S.Luíz wijngaarden, gelegen in de Douro. Deze wijngaarden worden beschouwd als één van de meest representatieve wijngoederen in de Douroregio. Naast Portwijnen is Barros recentelijk ook actief als producent van DOC Douro wijnen, gemaakt van typische Portugese druivenrassen als Touriga Nacional, Tinta Barocca, Arinto en Gouveio. Deze wijnen zijn rijk, vol van smaak.

 

Passend bij: desserts, kaas.

Specificaties

Wijnsoort Port
Wijnhuis/ -streek Barros
Druivensoort Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Wijnland Portugal
GeurDeze Barros Colheita Port 1999 heeft in de neus een prachtig boeket van intens rood fruit en gedroogde vijgen.
SmaakDe aromatische elegantie van deze Barros Colheita Port 1999 komt ook terug in de smaak. In de mond verschijnt een fluwelen smaak met een zeer evenwichtige zuurgraad. Deze Port kent een prachtige lange afdronk.
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal1

Barros

Barros is een van de traditionele Portugese porthuizen. Het werd opgericht in 1913 door Manuel de Almeida. Het bedrijf was in de jaren er na bijzonder succesvol, en wist zelfs in de periode van de twee wereldoorlogen te groeien en te floreren. Dit was vooral te danken aan de zwager van Manuel de Almeida, zijn (voor)naamgenoot Manuel de Barros. Deze werd partner in het bedrijf, waarna het ook mede zijn naam kreeg: Barros Almeida & Cia. Hij was ook degende die de fraaie Quinta do Enxodreiro kocht, en deze omdoopte tot ‘Quinta Doña Matilde’, naar zijn vrouw Matilde. Dit bijzondere familiebedrijf ontwikkelde zich tot een specialist in gerijpte ports, waarbij het zich vooral onderscheidde met bijzondere Colheita’s, tawny ports met een jaartal. Net als andere porthuizen startte Barros de afgelopen decennia met de productie van kwalitatief hoogstaande droge rode en witte wijnen met de DOC Douro. De worden gemaakt op basis van typische Douro-druiven, zoals touriga nacional, tinta barocca (voor rood), arinto en gouveio (voor wit). Deze wijnen zijn rijk en complex van karakter. In 2006 verkocht de familie het huis Barros aan Sogevinus, eigenaar van bekende portmerken als Kopke, Burmester en Calem. De familie behield Quinta Doña Matilde. De druiven voor Barros Port komen nu voornamelijk van de wijngaarden van de prachtige Quinta de São Luíz, in het beste deel van de portstreek, vlakbij het stadje Pinhão. Door de investeringen van het nieuwe moederbedrijf is Barros uitgegroeid tot een gerenommeerd huis, voor zowel Douro als Port.