• Brique d'Or Cabernet Sauvignon

Barrique d'Or Cabernet Sauvignon

Rode wijn uit  Languedoc RoussillonFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 15 Spaarpunten i
5,85

Brique d'Or Cabernet Sauvignon

Dit is een fijne Cabernet Sauvignon wijn met structuur, dieprood van kleur en heeft aroma's vam zwarte bessen en kersen. In de smaak herken je bosfruit, rijpe tannines, wat kruidigheid, omlijst met 'toast' en vanille. Lekker glas rood, mooi stevig en in balans. Heerlijk rijp, rijk en stevig.

Cabernet Sauvignon uit de Languedoc

Deze Brique d'Or Cabernet Sauvignon is uit de Bordeaux afkomstig waar de druiven het goed doen in de wat lager gelegen wijngaarden van de Languedoc. Door de weldadige warmte rijpen de druiven uitstekend, zodat ze bij de oogst vol zitten met goede rijpe tannines en heerlijk donker fruit. Door een korte houtrijping krijgt hij daarnaast een aangenaam vleugje toast en vanille.

Wat eet je bij Brique d'Or Cabernet Sauvignon

Dit is sowieso een lekkere wijn om zo te drinken. Daarnaast is het een fijnen wijn in combinatie bij koude vleesgerechten, tapas en charcuterie. Eigenlijk is het de perfecte borrelwijn. Ga je voor vlees denk dan aan een pepersteak of lamsvlees van de grill.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Brique d'Or
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Languedoc Roussillon
Inhoud fles(cl)75
Alcohol12.5%

Brique d'Or

De wijnen van Brique d'Or worden op de markt gebracht door het Franse wijnbedrijf Les Caves du Mistral. Het bedrijf is met name gespecialiseerd in wijnen uit Frankrijk zelf, waarvan een groot deel afkomstig is uit de grote wijnstreek Languedoc. Onder het label 'Brique d'Or' worden hebbn we witte Chardonnay en een rode Cabernet Sauvignon en Merlot. Het zijn heerlijk frisse en fruitige wijnen die met name zeer geschikt zijn voor dagelijks gebruik.