Login en profiteer van extra voordeel
  • Barricone Primitivo Puglia

Barricone Primitivo Puglia

Rode wijn uit  PugliaItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 33 Spaarpunten i

Barricone Primitivo Puglia: als je de fles in je handen hebt weet je het al. Dit is iets bijzonders. Een indrukkende fles met daarin een prachtige wijn. Deze Primitivo heeft een gevarieerd en rijk aroma met vanille tonen, kersen en verse pruimen. De smaak is vol, rond met aangenaam zachte tannines en jam tonen. 

De met de hand geplukte druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken van wijngaarden uit de hak van Italie. In deze streek Puglia genieten de druiven van een volwarme zon in de zomerdagen, met een koele nachtelijke wind vanuit zee. Deze temperatuur verschillen zorgen voor een spanning in de wijn. De meest gezonde druiven worden begin september geplukt en na een rijpingsperiode op eiken vaten heeft Barricone Primitivo een juiste balans tussen rijpheid, zachte tannines en een mooie subtiele frisheid met een flinke vleug vanille door de houtopvoeding.

Barricone is heerlijk bij de klassieke pasta bolognese, pizza, gebraiseerd of gegrild vlees, wild. Ook zeker van genieten bij een lekkere kaasplank met medium belegen kazen en zelfs chocolade cake.

Barricone heeft meerdere medailles gewonnen waarvan de laatste een Gouden medaille op de 21e Berliner Wein Trophy 2017 is!

  • Luca Maroni - 92 PUNTI - GOUD
  • Gilbert & Gaillard 2017 - GOUD
  • Mudus ViniI 2017 - SILVER
  • Berliner wein Trophy 2017 - GOUD

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Angelo Rocca & Figli
Druivensoort Primitivo
Wijnland Italië
Wijnstreek Puglia
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
OnderscheidingGouden medaille op de 21e Berliner Wein Trophy 2017
Alcohol13.5%

Angelo Rocca & Figli

Aan het einde van de 19e eeuw is Francesco Rocca begonnen met het handelen in wijn. In 1936 is zijn zoon Angelo begonnen met het daadwerkelijk produceren van wijn en bouwde een kelder in Nardò (Apulië). In de jaren '60 werd de 1e bottellijn aangekocht en werd gestart met de distributie onder het "Rocca" label. Momenteel zwaait Ernesto (kleinzoon van Fransesco) samen met zijn zonen Paolo, Marco, Luca en Matteo het scepter. Gezamenlijk delen zij de verantwoordelijkheden van de familiebusiness, hieronder valt ook een paardenfokkerij.

Angelo Rocca & Figli produceert DOC, DOCG en IGT wijnen. Afkomstig van verschillende wijngaarden, de meest prestigieuse gebieden worden geproduceerd onder andere merknamen, labels en verpakkingen. Het nieuwe hoofdkantoor is modern en functioneel met een ondergrondse kelder van 5000m². Hier kan men de wijnen onder ideale omstandigheden (temperatuur en vochtigheidsgraad) laten verfijnen.

Misschien ook interessant