Login en profiteer van extra voordeel
  • Barolo DOCG Undicicomuni 2016

Barolo DOCG Undicicomuni 2016

Rode wijn uit  PiemonteItalië


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 135 Spaarpunten i

Barolo DOCG Undicicomuni

Barolo DOCG Undicicomuni van ArnaldoRiveira is een fantastische Barolo! Bij het inschenken komen de aroma's van zoete bessen vermengd met frisse florale tonen al gelijk uit het glas. Zoals je van een goede Barolo mag verwachten is dit een stevige wijn met duidelijk aanwezige tannines. Je proeft gedroogd rood fruit smaken vermengd met aardse tonen als paddestoelen en leer die met de houttonen een prachtig geheel vormen. 

Barolo met unieke herkomst

Zoals elke Barolo is ook deze van 100% Nebbiolo. Het grote verschil is dat de druiven voor deze wijn afkomstig zijn van de beste wijngaarden gelegen tussen de 11 dorpen ("undici comuni" vandaar de naam) in het Barolo gebied. Deze 11 gebieden zijn te zien op het etiket van de wijn. Na de pluk duurt de fermentatie en maceratie ongeveer 3 weken in rvs bij een gecontroleerde temperatuur. Hiernaa gaat de wijn over op houten vaten waar een spontane malolactische gisting plaatsvind. Aansluitend rijpt de wijn gedurende 26 maanden op grote houten vaten gevolgd door 6 maanden in betonnen tanks.

Lovende beoordelingen voor Barolo DOCG Undicicomuni 2016

  • ROBERT PARKER-THE WINE ADVOCATE  “There is no wine like this in the appellation” - Monica Larner (Wine Advocate 92 - Top 100 Wine
  • Discoveries 2020)
  • DECANTER91
  • JAMES SUCKLING94
  • JANCIS ROBINSON  17/20

Barolo DOCG Undicicomuni bestellen

Deze Barolo is een prachtige wijn om te schenken bij lamsvlees, pasta gerechten, gegrild rundvlees of wild.  Wil je van deze Italiaanse rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Barolo DOCG Undicicomuni te genieten kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Cantina Terre del Barolo
Druivensoort Nebbiolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%

Cantina Terre del Barolo

Cantina Terre del Barolo is een dynamische coöperatie, gevestigd in het hart van de Barolostreek, tussen de stadjes Alba en Barolo. Het werd opgericht in 1958, op een moment dat veel boeren in de Barolo-streek moeite hadden het hoofd boven water te houden. Met elkaar samenwerken in een coöperatie was de enige manier om hun wijnen voor een goede prijs aan de man te brengen. De coöperatie telt op dit moment zo'n 400 leden, met een wijngaardbezit dat bij elkaar ongeveer 650 hectare beslaat, in de beste terroirs van de Langhe. Wijngaarden van de leden vinden in de beroemde dorpen Grinzane Cavour, Serralunga, Monforte d'Alba, Diano d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Roddi en Castiglione Falletto. De totale jaarproductie van dit dynamische bedrijf ligt rond de vijf miljoen flessen. Naast de beroemde Barolo en Barbaresco maakt Terre del Barolo wijnen met de volgende DOC's: Nebbiolo d'Alba, Dolcetto d'Alba, Dolcetto di Diano d'Alba en Barbera d'Alba. En daarnaast, in wat kleinere hoeveelheden, wijnen op basis van verduno pelaverga, freisa, grignolino, favorita en chardonnay. Wijnen die een perfecte afspiegeling vormen van wat deze prachtige streek allemaal te bieden heeft.

Misschien ook interessant