• Barolo DOCG Sarmassa 2014 Marchesi di Barolo

Barolo DOCG Sarmassa 2014 Marchesi di Barolo

Rode wijn uit  PiemonteItalië


9.6
Beschikbaarheid: Nog 6 op voorraad
Ontvang 144 Spaarpunten i
48,95

Barolo Sarmassa heeft een diep granaat rode warme kleur. Het aroma is intens en je ruikt duidelijk sporen van wilde roos, vanille, zoethout en specerijen, even als delicate tonen van dennenhars en tabak aroma's. De smaak van deze Barolo Sarmassa is vol en elegant met duidelijke tannines. De aangename kruidige en houtachtige tonen mengen tot een perfect geheel met een lang aanhoudende afdronk.

Barolo Sarmassa van Marchesi di Barolo rijpt gedurende 2 jaar. Een deel van de wijn ligt in Sloveens eiken vaten van 30-35 hectoliter en het andere deel rijpt op kleine medium getoaste Frans eiken vaten. De 2 delen worden geblend in traditioneel eiken vaten en worden gebotteld. Na verloop van tijd, als de wijn helemaal tot rust is gekomen in de fles komt de Barolo Sarmassa pas op de markt. De Barolo Sarmassa is 8 jaar na de oogst echt volwassen en zal in top conditie zijn 8 - 30 jaar na de oogst. 

We zijn bijzonder gecharmeerd van deze 2014 Barolo Sarmassa. Deze is nu al mooi op dronk en zal zich met de jaren alleen nog maar mooier ontwikkelen. Het is een bijzonder glas wijn om zo van te genieten en combineert daarnaast erg mooi met traditionele pasta gerechten als Langhe ei pasta, tajarin, ravioli met vlees gevuld, grillades, stoofpot, gebraiseerd vlees en wild. Qua kaas adviseren we belegen (geiten) kaas. 

Awards Barolo DOCG Sarmassa 2014:

  • 5StarWines 92 punten
  • Robert Parker - Wine Advocate 92 punten
  • Wine Enthusiast 91 punten
  • James Suckling 93 punten

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Druivensoort Nebbiolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14%
Maximum aantal6

Marchesi di Barolo

De kelders van Marchesi di Barolo zijn gelegen in het dorpje Barolo, met uitzicht over het kasteel van Marquis Falletti. Aan het begin van de 19e eeuw werd door hem de basis gelegd voor de nu wereldberoemde Barolo wijnen. Het gebouw waar het wijnhuis nu is gevestigd behoorde ooit zelfs toe aan Marquis Falletti. 

Na het overlijden in 1864 van de laatste telg Falletti werd het werk voortgezet door de liefdadigheidsinstelling Opera Pia Barolo. In 1895 begon Pietro Abbona in de wijnkelders te werken en door zijn volhardendheid, kennis en vaardigheden creëerde hij het wijnbedrijf Marchesi di Barolo en maakte uiteindelijk de wijnkelders, de wijngaarden en het La Volta kasteel tot familiebezit van de Abbona's.

Sinds 2006 staat het onder leiding van de familie van Ernesto Abbona. Het is een wijnhuis met ongeveer 110 hectare aan wijngaarden en een productie van 1.500.000 flessen wijn per jaar waaronder Barolo, Barbaresco, Nebbiolo d'Alba, Gavi en Moscato d'Asti. Door grote toename van de productiviteit en goede strategie is het bedrijf hard gegroeid de afgelopen jaren. Buiten hun eigen druiven wordt 50% van de druiven ingekocht van boeren in de regio die werken volgens de voorschriften van Marchesi. 

De samenstelling van de bodem in de lager gelegen regios van Piedmonte is vrij uniek. De heuvels van het gebied de Langhe zijn wisselend van vorm en profiel en hebben een diverse bodemsoort. Oudere lagen zijn compact en bevatten veel kalk en klei en de meer recente zijn wat losser en rijker aan kwartsiet, zand en kalk. De diversiteit van de bodem, het klimaat en de kennis van de werknemers heeft geresulteerd in een specifiek type wijnstok met een eigen karakter, kenmerkend voor de regio. Hierdoor produceert Marchesi di Barolo unieke wijnen.

Marchesi di Barolo is een wijnhuis dat vele prijzen heeft ontvangen en regelmatig erkenning krijgt in de pers en media. De toekomst van dit wijnhuis is dan ook in goede handen, want aan hun missie wordt verder invulling gegeven door een nieuwe, enthousiaste generatie Abbona's!

Misschien ook interessant