• Barolo Cannubi Magnum 2014 Marchesi di Barolo

Barolo Cannubi Magnum 2014 Marchesi di Barolo

Rode wijn uit  PiemonteItalië


9.5
Beschikbaarheid: Nog 1 op voorraad
Ontvang 330 Spaarpunten i
110,00

Barolo Cannubi Magnum 2014 Marchesi di Barolo

De Barolo Cannubi Magnum Marchesi di Barolo is granaat-rood van kleur met robijn reflecties. Intense aroma’s met frisse geur van rozen, vanille, zoethout, specerijen en geroosterde eik. Zachte noten van absint. De smaak is vol en elegant, goed-mondgevoel.  De pittige tonen en de hints van hout passen perfect.

Waar komt Barolo Cannubi vandaan?

Cannubi is een lange heuvel met een geleidelijke helling gelegen in het hart van het Barolo gebied. Omgeven door hogere heuvels, is de Cannubi heuvel beschermd tegen stormen en extreme wind en profiteert van een ongebruikelijke en uniek microklimaat. De kenmerken van de bodem en de buitengewone microklimaat geven Cannubi Barolo een uitzonderlijke volledigheid en evenwicht, een harmonische synthese tussen structuur en aroma's en zeer elegante tannines die het mogelijk maken deze wijn jong te nuttigen, daarnaast voegen ze complexiteit toe als de wijn rijpt.

Hout gerijpte Barolo

De wijn rijpt gedurende 2 jaar voor een deel in Sloveens eiken vaten en het andere deel in kleine Franse eiken vaten (225 liter) die matig worden geroosterd. Hierna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in de fles, alvorens hij de markt op gaat.

Magnum fles wijn kado geven

Deze fles Barbere d'Alba Peiragal heeft een inhoud van 1,5 liter wat hem de formaat naam Magnum geeft, De uitstraling van deze Cannubi Magnum is bijzonder elegant, het is een langere fles (vaak zijn magnum flessen iets groter en veel breder) met een subiel etiket. De fles is verpakt in een stijlvolle luxe lichtblauwe geschenkdoos van het wijnhuis Marchesi di Barolo. Dit maakt het geheel een prachtig wijnkado!

Wijn- spijsadvies voor bij Barolo Cannubi

Barolo Cannubi Magnum Marchesi di Barolo wijn is de perfecte aanvulling op de traditionele pasta, gerechten van rood vlees, stoofschotels, gestoofd vlees en wild. Kaas van schapenmelk en melk en oude geitenkaas.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Relatiegeschenken
Wijnhuis Marchesi di Barolo
Druivensoort Nebbiolo
Wijnland Italië
Wijnstreek Piemonte
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)150
HoudbaarheidDe Barolo Cannubi bereikt haar volwassenheid 6 jaar na de oogst en kan tot zo’n 25 jaar hierna genoten worden.
Maximum aantal1

Marchesi di Barolo

Dit Italiaanse wijnhuis heeft het allemaal, Marchesi di Barolo kijkt terug op een rijke historie. Daarnaast is het gelegen in het mooie Piedmonte en heeft de mooiste wijngaarden met grote diversiteit aan bodemsoorten. Dit alles is de perfecte basis voor de productie van Italiaanse kwaliteitswijnen met karkater. Deze prachtige wijnen van Marchesi di Barolo zijn authentiek gemaakt voldoen aan de hoogste DOCG kwaliteitsnorm, en dat proef je! Wacht niet langer en bestel de Marchesi di Barolo wijnen hier bij Flesjewijn.com.

Misschien ook interessant