• Ayala Rosé Majeur
Actie

Ayala Rosé Majeur

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
49,95 44,99

Elegante rosé champagne

Ayala Rosé Majeur is licht rose van kleur en heeft de herkenbare frisse elegante Ayala Champagne stijl. Delicate aroma's van aardbeien, frambozen en perzik. De smaak is heerlijk licht en expressief en fris met een lang aanhoudend volle afdronk.

Ayala Rosé Majeur: unieke champagne

is een blend van 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir (inclusief 6% stille rode wijn) en 10% Pinot Meunier. De verlengde rijpingstijd (gemiddeld 3 jaar rijpen op droesem) in de kelders en de toevoeging van een lage dosage resulteren in een prachtige rosé champagne. 

Wijn-spijsadvies Ayala Rosé Majeur Champagne

Deze rose champagne kan met al haar fruitige frisheid de meest uiteenlopende gerechten aan zoals gegrilde kreeft, kalfstartaar, spicy cury of een oosterse tajine. Combineert heerlijke bij zalmfilet (gepocheerd of zelfs rauw) en lamskoteletjes. Ook bij desserts inzetbaar waarbij alles met rood fruit in de basis een goede combinatie is bij Ayala Rosé Majeur Champagne. Ook Madeleines houden van rosé champagne. Onwaarschijnlijk lekker zijn ze als ze net uit de oven komen - met een krokante buitenkant en warm en smeuig van binnen. 

Prijswinnende champagne: Ayala Rosé Majeur

  • Wine & Spirits Magazine 92 punten
  • Wine Enthusiast 91 punten
  • Wine Spectator 90 punten
  • International Wine Cellar 90 punten

Koop Ayala Rosé Majeur Champagne online!

Deze heerlijke rosé champagne bestelt u online in de wijn webshop van Flesjewijn.com. Plaats snel en eenvoudig uw order en wij zorgen ervoor dat u snel van uw mousserende wijn kunt genieten!

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend Rosé
Wijnhuis Champagne Ayala
Druivensoort Chardonnay
Pinot meunier
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Rosé
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol12%

Ayala Champagne

Ayala Champagne is een van de langst bestaande Champagne huizen en is gevestigd in Aÿ, het hart van de beste champagne wijngaarden. Opgericht in 1860 en is nu de dag populair om hun specifieke champagne stijl. Frisse en elegante champagnes met een lage dosage. Ben je Champagne liefhebber en je hebt eenmaal de Ayala Champagne gedronken dan blijft de stijl je zeker bij. Wij zijn dan ook echt fan van deze stijl en bevelen deze Champagnes van harte aan.

Terug kijkend op de historie van Ayala: Edmond de Ayala is de oprichter van het champagne huis. Hij komt uit een familie waar iedereen altijd geïnspireerd werd om uit te blinken en altijd een stap meer te doen. De drang naar uitmuntendheid en hang naar avontuur hebben er voor gezorgd dat Edmond zich vestigde in Aÿ en alles leerde over wijnmaken. Al snel na het begin van het Ayala Champagnehuis werd het toonaangevend in Frankrijk als ook in het buitenland. Daarbij dankt Ayala de snelle groei aan Fernand de Ayala. De jongere broer van Edmond die zich in 1863 vestigde in London en mengde tussen de Britse Aristocratie. Hier introduceerde hij de unieke Champagne stijl aan de Britse kenners en notabelen. Zij waren er weg van!

Gedurende de 1920'er "gouden" jaren produceerde Ayala meer dan een miljoen flessen per jaar en liep het aantal medewerkers op tot meer dan 100. Ook was het hofleverancier van het Britse en Spaanse hof. Het familiebedrijf kwam na de 2e wereld oorlog in een rustiger vaarwater terecht en werd in 2005 gekocht door de Bollinger familie met de intentie om Ayala weer te herstellen in haar voormalige glorie. De overname was de start van het compleet vernieuwen van de wijnmakers faciliteiten en het aannemen van een compleet nieuw team. Dit team bestaande uit 15 personen zorgt er momenteel voor dat de originele Ayala Champagne stijl bewaard blijft.

Champagne Ayala maakt wijnen die populair zijn vanwege hun precisie, delicatesse, etherische kwaliteit en hun stijl op basis van frisheid en elegantie. Uitgebalanceerde blends die Chardonnay een belangrijke rol geven, precieze vinificaties uitgevoerd in kleine thermogereguleerde roestvrijstalen vaten en lage doseringen: dit zijn allemaal elementen die de unieke persoonlijkheid van het huis Ayala bepalen. 

Misschien ook interessant