• Ayala Brut Majeur Magnum

Ayala Brut Majeur Magnum

Mousserende wijn uit  ChampagneFrankrijk


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 264 Spaarpunten i
88,95

Ayala Brut Majeur Champagne

Ayala Brut Majeur is een frisse champagne, licht goud van kleur met een overvloed aan fijne bubbels. De mousse van deze champagne houdt lang aan en brengt de bijzonder aangename expressieve en delicate aroma's van deze Champagne echt tot leven. Je ervaart citrus tonen, bloesem en geel fruit. De smaak van Ayala Brut Majeur Champagne is fris, vol en mooi in balans met een geweldig mooie droge en lange afdronk.

Magnum fles Champagne

Heb je met een klein gezelschap wat te vieren dan is een gewone fles Champagne al gauw te klein. Daar zijn de Magnum flessen flessen ideaal voor en helemaal deze Magnum fles Brut Majeur Champagne van Ayala. Hiermee heb je 2 flessen in een ofwel 1.5 liter heerlijke Champagne om mee te toosten! Met zo'n stoere grote fles Champagne heb je de perfecte start van een feestelijke avond. Hou er wel rekening mee dat je er langer over doet om dit formaat fles te koelen. 

Champagne met lage dosage

Ayala Brut Majeur is een blend van de beste Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier druiven. De verlengde rijpingstijd (gemiddeld 3 jaar rijpen op droesem) in de kelders en de toevoeging van een lage dosage resulteren in een prachtige champagne. De Ayala Brut Majeur is dan ook de ambassadeur van het Champagne huis Ayala met de herkenbare frisheid en elegantie.

Wat eet je bij Champagne?

Ayala Brut Majeur is een perfect champagne aperitief. Ook is deze champagne bijzonder geschikt om gedurende een diner te schenken, bijvoorbeeld bij witvis gerechten, schaal- en schelpdieren, gevogelte of een kaasplateau.

Ayala Brut Majeur awards:

  • Wine Spectator: 92 points
  • Wine Enthusiast: 91 points
  • International Wine Cellar: 90 points
  • Jancis Robinson: 16/20

Specificaties

Wijnsoort Mousserende wijn
Champagne
Mousserend wit
Wijnhuis Champagne Ayala
Druivensoort Chardonnay
Pinot meunier
Pinot Noir
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Champagne
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)150cl
Alcohol12%

Ayala Champagne

Ayala Champagne is een van de langst bestaande Champagne huizen en is gevestigd in Aÿ, het hart van de beste champagne wijngaarden. Opgericht in 1860 en is nu de dag populair om hun specifieke champagne stijl. Frisse en elegante champagnes met een lage dosage. Ben je Champagne liefhebber en je hebt eenmaal de Ayala Champagne gedronken dan blijft de stijl je zeker bij. Wij zijn dan ook echt fan van deze stijl en bevelen deze Champagnes van harte aan.

Champagne stijl Ayala

De Ayala champagnes hebben een frisse en elegante stijl. Dit komt doordat men veel Chardonnay gebruikt en een lage dosage toepast. De Aromatische frisheid van de Ayala champagnes is het gevolg van het vinifiëren van de Chardonnay druiven op een zo laag mogelijke temperatuur. Daarnaast wordt elke druivensoort en elke oogst van de verschillende terroirs apart gevinifiëerd. Met als resultaat dat de Ayala champagnes een zijdezachte textuur hebben en puur zijn van smaak. Om de champagnes van Ayala optimaal te ervaren adviseren we dan ook om deze uit grotere glazen te drinken, zo ervaar je de mousse en alle aroma's van deze champagne het best.