Login en profiteer van extra voordeel
  • Artesis Rouge Côtes du Rhône

Artesis Rouge Côtes du Rhône

Rode wijn uit  RhôneFrankrijk


9.4
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 30 Spaarpunten i

Artesis Rouge Côtes du Rhône

Artesis Rouge Côtes du Rhône heeft een kersenrode kleur met prachtige paarse tinten die de jeugdigheid benadrukken. Artesis Rouge heeft een bijzonder expressieve neus waarin specerijen overheersen zoals kaneel. Daarna komt er voldoende fruit zoals pruimen, kersen en bramen naar voren. De Artesis Rouge Côtes du Rhône is een zijdeachtige en volle rode wijn met de kwaliteit die van Ogier mogen verwachten.

Heerlijke Côtes du Rhône

Artesis Rouge Côtes du Rhône is een blend van Grenache, Syrah, Mourvèdre en zijn afkomstig van wijngaarden die liggen in de zuidelijke Rhônevallei in de Vaucluse en de Gard. De druiven zijn geselecteerd van wijngaarden gelegen op de Villafrancien terrassen van St Marcel d’Ardèche, op de heuvels van Avignon en Roquemaure. De grond bevat zand van de Aiguesvallei en gelaagde stenen op hellingen van Plan de Dieu. De druiven worden handmatig geoogst en gedeeltelijk ontsteeld. Fermentatie geschied onder gecontroleerde temperatuur Daarna rijpt de wijn 8 maanden gedeeltelijk op beton en in houten foeders met als resultaat een heerlijke Côtes du Rhône!

Côtes du Rhône online bestellen

Wil je van deze Côtes du Rhône wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de Artesis Rouge Côtes du Rhône te genieten kom dan naar onze  winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch. Deze wijn is lekker bij: (rood) vlees, wild en stevige oude kazen

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Grenache
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!

Misschien ook interessant