Login en profiteer van extra voordeel
  • Artesis Blanc Côtes du Rhône

Artesis Blanc Côtes du Rhône

Witte wijn uit  RhôneFrankrijk


9.6
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 177 Spaarpunten i

De Artesis Blanc is goud geel van kleur en heeft een bijzonder expressieve neus met subtiele hints van delicate bloem aroma's. Deze franse witte wijn perfect in harmonie met de fruitige tonen (peer, mirabelle) die worden afgerond door amandel en acacia honing. Mooi ontwikkelde frisse smaak met een fantastische afdronk waarin nog wat mint en fruit naar voren komt.

De wijngaarden bestaan uit zand, kiezels, kalk en zandsteen slib. Artesis Blanc is een blend van 6 lokale druivenrassen ( Grenache blanc 30%, Clairette 20%, Bourboulenc 20%, Roussanne 10%, Marsanne 10 % Viognier 10%.) die na het ontstelen op lage temperatuur gefermenteerd worden om zo de aroma's te behouden en tevens de zachte aangename zoetere tonen te behouden. Er vindt geen malolactisce gisting plaats. Maceratie gedurende 4 maanden zonder de moer.

Spijsadvies: Artsis Blanc is zeer smakelijk bij zeevruchten, fijn gekruide vis en kip.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Ogier Caves des Papes
Druivensoort Bourboulenc
Clairette
Grenache
Marsanne
Roussanne
Viognier
Wijnland Frankrijk
Wijnstreek Rhône
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75 cl
Minimum aantal6

Ogier Caves des Papes

De geschiedenis van het huis Ogier Caves des Papes begint anno 1859. Vanaf 1948 legt men zich toe op de wijnbouw. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. Ogier ziet het maken van wijn als een echte kunst, waarbij zeer subtiel te werk moet worden gegaan. Dat proeft men duidelijk terug in de wijnen, vanaf de standaard- tot de allergrootste appellaties van de Rhône Vallei!