• Apothic Dark

Apothic Dark

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 33 Spaarpunten i
11,95

Apothic Dark

Bij Apothic staan ze er om bekend dat de wijnen iets mysterieus over zich hebben. Dit geeft ook gelijk aan aan dat Apothic Dark geen gewone wijn is. Nu hoef je niet bang te zijn in het donker, zeker niet als het zo goed smaakt. Apothic Dark is het broertje van de zo bekende Apothic Red. Deze Dark is een geheimzinnige donkere rode wijn, zijde zacht, soepel, rijk van smaak en geeft je een bijzonder aangename wijnbeleving die je niet snel zal vergeten!

Apothic Dark een verleidelijke rode wijn

Apothic Dark levert een heerlijk decadente combinatie van bosbessen en bramen, samen met aantrekkelijk weelderige tonen van zowel koffie als pure chocolade - een kwartet dat net zo luxueus is als je zou hopen en een verleidelijke traktatie voor je smaakpapillen. Door de tonen van koffie en pure chocolade is Apothic Dark ongetwijfeld een winnaar voor de liefhebbers van een rode wijn met karakter.

Hoe wordt Apothic Dark gemaakt?

De druiven voor Apothic Dark worden geoogst tijdens lage nachttemperaturen om ervoor te zorgen dat het fruit lekker koel aankomt bij de wijnmakerij. Eenmaal daar worden de druiven koud geweekt, een proces dat de smaken krachtig en de kleuren diep houdt. Fermentatie vindt plaats bij warme temperaturen om beide eigenschappen te versterken. Hierna heeft de wijn hints van eikenhout die de donkere chocolade en koffietonen perfect ondersteunen

Unieke rode wijn uit Californië 

Zoals met alle Apothic-wijnen, worden de druiven van Apothic Dark verbouwd in Californische wijngaarden waar de microklimaten en bodemsoorten van de wijngaarden bijdragen aan de unieke stijlen van zowel de Apothic Dark als als de Apothic Red.

Wat eet je bij Apothic Dark?

Combineer Apothic met rundvlees, lam of gevogelte voor een winnende combinatie die ongetwijfeld indruk zal maken. Het is tijd om de duisternis te omarmen. Dus ga je gang, nodig wat vrienden uit en deel een fles van deze duivels goede chocoladeachtige rode wijn.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Gallo Fine Wines Selection
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Petit Verdot
Syrah - Shiraz
Zinfandel
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Houdbaarheid3-5 jaar
Alcohol14%

Deze wijn combineer je perfect met deze recepten

Gallo Fine Wines Selection

Het verhaal begint met Ernest en Julio. Twee broers met familiewortels in Piedmont, Italië. Naast hun liefde voor wijn en een grote dosis vastberadenheid zijn ze samen hun bedrijf in Californië begonnen. Tegenwoordig zijn zeventien leden van de familie Gallo nog steeds direct bij de 'winery' betrokken. Door met dezelfde filosofie en instelling als hun grootvaders druiven te kweken en wijn te produceren heeft de 3e generatie een belangrijke bijdrage geleverd aan de productie van een groot aantal prijswinnende wijnen. 

Misschien ook interessant