• Altura Maxima Malbec 2013

Altura Maxima Malbec 2013

Rode wijn uit  SaltaArgentinië


9.6
Beschikbaarheid: Uitverkocht
Ontvang 312 Spaarpunten i
104,50

Altura Maxima Malbec is een bijzonder uitgesproken, complexe, brutale en intense rode wijn met een bijna zwarte kleur. Het is een primeur en beroemdheid in de wijnwereld daar hij afkomstig is van de hoogste wijngaarde ter wereld ( 3011 meter!). De bijzondere terroir expressie in de Altura Maxima Malbec komt van de extreem hoog gelegen wijngaarde waar de samenstelling van de grond in combinatie met het semi woestijn klimaat. Daarnaast de intense blootstelling aan de zon, minder UV bescherming, waardoor de schil van de druif dikker is dan normaal en hierdoor zorgt voor een robuust mondgevoel en aangename frisse zuren.

Altura Maxima Malbec is de eerste jaargang van de Altura Maxima Vineyard. De hoogst gelegen wijngaarde ter wereld op 3011 meter in de Calchaquí Valley die ligt in de Salta regio. De wijn heeft 24 maanden gerijpt op eiken houten vaten.

Awards Bodega Colomé Altura Maxima Malbec 2013: 

  • 97 punten Robert Parker

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodega Colomé
Druivensoort Malbec
Wijnland Argentinië
Wijnstreek Salta
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol15%

Bodega Colomé

Bodega Colomé is opgericht in 1831 en is daardoor de oudste wijnmakerij van Argentinië. Elk jaar wordt ruim een half miljoen liter aan wijn geproduceerd, dat vervolgens wordt geëxporteerd naar meer dan 25 landen. Colomé behoorde 170 jaar tot de Isasmendi-Dávalos familie. Daarna werd het overgenomen door de familie Rodó, maar het werd na 13 jaar weer teruggekocht door Raúl Dávalos. Hij was een directe afstammeling van de familie Isasmendi-Dávalos. Het landgoed en de wijnmakerij bleef in zijn bezit tot het in 2001 werd gekocht door de Hess Group.

Bodega Colomé heeft 3 kernwaarden voor hun wijnproductie: Oost op het juiste moment, hou de wijn zo fruitig mogelijk, kwaliteit gaat boven kwantiteit. Door deze "regels" staan ze bekend om hun productie van kwalitatieve en hoog scorende wijnen.