• Alter de Cazes

Alter de Cazes

Mooie krachtige rode wijn, rijp en mild met heerlijke aroma's van bosvruchten. Complex in de smaak en volle afdronk.

Levertijd
Vandaag voor 15u besteld
binnen 1–5 werkdagen in huis
Prijs vanaf Ontvang 45 Spaarpunten
15,50

Uitgebreide omschrijving

Mooie krachtige rode wijn, rijp en mild met heerlijke aroma's van bosvruchten. Complex in de smaak en volle afdronk.

Passend bij: wild, Grillades, Oude kaas, Haarwild, haas, ree, hert, konijn.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis/ -streek Domaine Cazes
Languedoc Roussillon
Druivensoort Grenache
Mourvèdre (Monastrell)
Syrah - Shiraz
Wijnland Frankrijk
Inhoud fles(cl)75
Maximum aantal10

Domaine Cazes

Domaine Cazes is één van de grootste en meest toonaangevende biodynamische wijnhuizen van Europa. Hun visie is het ecosysteem in vrijheid zijn werk te laten doen met gezondere wijngaarden en zuivere, levendige en smaakvolle wijn tot gevolg. Het proces wordt volledig gecontroleerd door 'Ecocert', de officiële instantie die alleen bij het naleven van zeer strenge regels het 'Eco certificaat' toekent.

Verschillende wijnboeren in Roussillon hebben hun kennis en materiaal gebundeld om een commerciële structuur te creëeren, om zo aan de vraag te voldoen van vele mensen over de continenten heen. Domaine Cazes is toonaangevend in deze groep en behoort tot de topproducenten in de Roussillon.

Languedoc Roussillon

De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. De Languedoc werd in de 19e eeuw, na de aanleg van spoorwegen, de wijnschuur van Frankrijk met een hoge productie tegen een lage prijs. In de 20e eeuw was men verplicht door de concurrentie van andere landen meer op kwaliteit te letten.

De Roussillon komt ongeveer overeen met het departement Pyrénées-Orientales. Ongeveer 40% van de landbouwgrond is hier met wijngaarden beplant. In 1977 werden de A.O.C. Côtes du Roussillon (118 gemeenten) en Côtes du Roussillon Villages ingevoerd. In de meeste van deze gemeenten wordt ook Rivesaltes geproduceerd. De Roussillon is de grootste producent van VDN in Frankrijk, die zowel in rood als in wit en rosé gemaakt worden. Voor sommige wijnen worden uitsluitend muskaatdruiven gebruikt. De A.O.C. zijn Muscat de Rivesaltes en Banyuls.

De Languedoc-Roussillon produceert ook veel uitstekende Vins de Pays. De wettelijke normen hiervoor zijn niet zo streng en druivensoorten van buiten de eigen streek kunnen hiervoor gebruikt worden, zoals chardonnay, merlot en cabernet sauvignon.