Login en profiteer van extra voordeel
  • 1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay

1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay

Witte wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i

1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay

1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay is een volle op hout gerijpte chardonnay. Deze Amerikaanse chardonnay heeft een heerlijk gelaagd aroma van appel en honing. De smaak is vol van toffee, vanille, zoete tabak, gebakken appeltaart vermengd met tonen die doen denken aan Scotch: hints van antiek leer, gekarameliseerde bruine suiker en geroosterd eiken. Een fantastisch smakende chardonnay die je nog lang bij zal blijven!

Wijngaarden van 1924 Wines

De naam "1924" heeft een dubbele betekenis voor de 1924 Wines, hij verwijst naar de Amerikaanse drooglegging ( de tijd dat er in Amerika geen alcohol geproduceerd en verkocht mocht worden) en het jaar waarin de eerste wijngaarden werden aangeplant in Lodi,Californië. Het is een warme regio waardoor de druiven goed rijpen. Daarnaast  genieten de wijnstokken van koele nachten waardoor de druiven zich optimaal kunnen ontwikkelen qua smaak. Wat de wijnen van 1924 Wines zo bijzonder maakt is de houtlagering. Ze gebruiken geen standaard eiken vaten of gebruikte wijnvaten. Ze willen juist een extra dimensie aan de wijn toevoegen die je nergens anders tegenkomt. Om tot de mooiste en meest smaakvolle wijnen te komen hebben ze veel geexperimenteerd met verschillende vaten. De uiteindelijke keuze voor de chardonnay wijn is gevallen op oude Scotch vaten. Deze geven de wijn zoveel diepgang en smaak dat wij er gelijk bij de eerste kennismaking weg van waren. De 1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay zal liefhebber van volle houtgelagerde wijn zeker bevallen!

Genieten met 1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay

Onze tip, ga er maar gewoon lekker voor zitten, deze 1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay verwelkomt je gelijk in het goede leven. Geniet van deze volle, op Scotch vaten gerijpte chardonnay bij subtiel zoete, rokerige gerechten als spareribs met  gebakken appel of gegilde of op houtsnippers gerookte zalm. Wil je van deze houtgelagerde chardonnay wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de 1924 Scotch Barrel Aged Chardonnay te genieten kom dan naar onze winkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis 1924 Wines
Delicato Family Wines
Druivensoort Chardonnay
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Wit
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol14.5%

1924 Wines

De naam "1924" heeft een dubbele betekenis voor de 1924 Wines, hij verwijst naar de Amerikaanse drooglegging ( de tijd dat er in Amerika geen alcohol geproduceerd en verkocht mocht worden) en het jaar waarin de eerste wijngaarden werden aangeplant in Lodi,Californië. Het is een warme regio waardoor de druiven goed rijpen. Daarnaast genieten de wijnstokken van koele nachten waardoor de druiven zich optimaal kunnen ontwikkelen qua smaak. Wat de wijnen van 1924 Wines zo bijzonder maakt is de houtlagering. Ze gebruiken geen standaard eiken vaten of gebruikte wijnvaten. Ze willen juist een extra dimensie aan de wijn toevoegen die je nergens anders tegenkomt. Om tot de mooiste en meest smaakvolle wijnen te komen hebben ze veel geexperimenteerd met verschillende vaten. De chardonnay is gerijpt op Scotch vaten en de cabernet sauvignon op double black bourbon vaten. Verrassend en bijzonder smaakvol!

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Misschien ook interessant