Login en profiteer van extra voordeel
  • 1924 Port Barrel Aged Pinot Noir

1924 Port Barrel Aged Pinot Noir

Rode wijn uit  CaliforniëAmerika


9.5
Beschikbaarheid: Op voorraad
Ontvang 51 Spaarpunten i

1924 Port Barrel Aged Pinot Noir

1924 Port Barrel Aged Pinot Noir is een heerlijke sappige volle rode wijn. Donker van kleur en bij het inschenken komen de zondoorstoofde donker fruit aroma's je tegemoet. Hier loopt gelijk het water je in de mond. De smaak van deze Pinot Noir is vol en krachtig waarin je zwarte bes en cacao herkent in combinatie met hele mooie geroosterde tonen van zoete specerijen en hout. Deze wijn voelt fluweelzacht aan en sluit af met een lange sappige afdronk. Smaakt naar meer!

Houtgerijpte Pinot Noir

De druiven voor deze 1924 Port Barrel Aged Pinot Noir zijn afkomstig van wijngaarden die in een binnenlandse vallei in Californië liggen. Hier is het in de zomermaanden erg warm en koelen de druiven 'snachts af door de koele lucht die door de vallei stroomt. Hierdoor hebben de druiven de gelegenheid om rustig te rijpen en hun smaak te ontwikkelen en kan de wijnmaker een rijke en zondoorstoofde pinot noir produceren. Deze pinot noir wordt opgevoed in oude portvaten. Dit maakt de wijn rijk en vol met gelaagde smaken.

Wijn & SpijsLekker bij stoofgerechten. Maar ook pittige harde kazen smaken goed. Uiteraard kun je deze wijn goed drinken bij een gerecht van gegrild rood vlees. Probeer eens een stukje pure chocolade, dat is ook een mooie combinatie.

Genieten met 1924 Port Barrel Aged Pinot Noir

Geniet van deze Amerikaanse Pinot Noir bij een mooie gegrilde ossehaas of entrecote. Daarnaast is deze pinot noir heerlijk bij een kaasplank met peccorino en amandelen. Zelfs licht gekoeld is dit een perfecte wijn om te drinken bij extra pure chocolade. Wil je van deze rode wijn thuis genieten dan is deze hier online op flesjewijn.com te bestellen en zorgen we ervoor dat je deze goed verpakt snel thuis bezorgd krijgt. Kan je niet wachten om van de 1924 Port Barrel Aged Pinot Noir te genieten kom dan naar onze wijnwinkel Flesjewijnshop in Oudenbosch.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis 1924 Wines
Delicato Family Wines
Druivensoort Pinot Noir
Wijnland Amerika
Wijnstreek Californië
Kleur Rood
Inhoud fles(cl)75cl
Alcohol15%

1924 Wines

De naam "1924" heeft een dubbele betekenis voor de 1924 Wines, hij verwijst naar de Amerikaanse drooglegging ( de tijd dat er in Amerika geen alcohol geproduceerd en verkocht mocht worden) en het jaar waarin de eerste wijngaarden werden aangeplant in Lodi,Californië. Het is een warme regio waardoor de druiven goed rijpen. Daarnaast genieten de wijnstokken van koele nachten waardoor de druiven zich optimaal kunnen ontwikkelen qua smaak. Wat de wijnen van 1924 Wines zo bijzonder maakt is de houtlagering. Ze gebruiken geen standaard eiken vaten of gebruikte wijnvaten. Ze willen juist een extra dimensie aan de wijn toevoegen die je nergens anders tegenkomt. Om tot de mooiste en meest smaakvolle wijnen te komen hebben ze veel geexperimenteerd met verschillende vaten. De chardonnay is gerijpt op Scotch vaten en de cabernet sauvignon op double black bourbon vaten. Verrassend en bijzonder smaakvol!

Delicato Family Wines

De familie Indelicato, afstammelingen van Italiaanse immigranten, was een van de eerste families met een eigen wijnbedrijf in Californië. Van de eerste wijngaard in 1924 tot ‘’American Winery of the Year’’ in 2007 was een lange weg en een duidelijk bewijs van vakmanschap. Inmiddels staat de derde generatie Indelicato aan het roer van het bloeiende bedrijf met een uitgebreide portfolio aan premium Amerikaanse wijnmerken. Hiervan hebben wij de wijnen van Noble Vines, Black Stallion, Gnarly Head, 1924 Wines en Brazin in ons assortiment zodat u er van kunt genieten!

Misschien ook interessant