Wijnen uit Maipo Valley, Chili

Diverse wijnstreken in de wereld staan bekend om een bepaalde druif, die de reputatie van het hele land met zich meebrengt. De Malbec uit Mendoza, Tempranillo uit Rioja en Sangiovese uit Toscane. Ook in Chili zijn er streken waar het land haar bekendheid in de wijnwereld aan te danken heeft. In Chili is dat de Maipo Valley, ten zuidoosten van Santiago.

Wijn uit de Maipo vallei
Maipo Valley is al 150 jaar één van de grootste en meest historische regio’s, dat dicht bij Santiago, het hart van Chili, ligt. De vallei heeft ruim 30.000 hectare aan wijnvelden, waarvan het grootste deel Cabernet Sauvignon-druiven zijn. De akkers met wijnstokken lopen door ten zuidwesten van Santiago, richting gebieden als Padre Hurtado, Peñaflor en Melipilla.

Traditionele Cabernet Sauvignon
Met name de Cabernet Sauvignon uit de Maipo-vallei is het paradepaard van Chili. Hoewel het droge noorden en warme zuiden steeds moderner aan het worden zijn, is het de traditionele manier van wijnproductie waar de Cabernet Sauvignon haar unieke smaken en samenstelling aan heeft te danken.

Kenners kiezen voor Maipo
Maipo is sterk op het gebied van Cabernet Sauvignon. Volgens wijnkenners komen de meest spraakmakende Chileense Cabernets uit Maipo. Maar de streek verbouwde oorspronkelijk ook Chardonnay, Sauvignon Blanc en Merlot.

Bestel wijnen uit Maipo
Wie wil er nu niet genieten van een heerlijke Cabernet uit Chili? Het aanbod van Flesjewijn.com is divers en perfect voor een verrukkelijke rode wijn met robuuste afdronk en geurige smaak. Ontdek ons assortiment aan Chileense wijn en bestel direct de lekkerste flessen.

Online Maipo Valley wijnkeuze

  • Errázuriz Estate Reserva Cabernet Sauvignon
    Login en profiteer van extra voordeel
      9,95 p.st.
  • Errázuriz Estate Cabernet Sauvignon Geschenk
      13,95 p.st.