Wijn uit Tasmanië, Australië

Tasmaanse wijnen zijn misschien iets minder bekend dan wijnen uit andere delen van Australië. Zonde eigenlijk, want uit Tasmanië komt heerlijke wijn die zich kan meten met de beste wijnen uit Australië én uit bijvoorbeeld de Champagnestreek in Europa.

Wijnbouw in Tasmanië
De eerste wijn van het eiland Tasmanië werd al in 1848 geschonken tijdens een tentoonstelling in Parijs. Niet zo gek, want Tasmanië was het eerste gebied in Australië waar wijnranken werden geplant. Om onbekende redenen verdween de wijnteelt daarna eigenlijk min of meer volledig van Tasmanië, maar in de jaren vijftig van de vorige eeuw gingen Europese immigranten weer aan de slag met het planten van wijngaarden.

Wijnklimaat Tasmanië
Tasmanië ligt op een lage breedtegraad en heeft daardoor een koel klimaat. Het klimaat is voor een groot deel vergelijkbaar met dat in de Champagnestreek en ook de druiven die er groeien, komen grotendeels overeen met de Franse evenknie. Het koele, gematigde klimaat van Tasmanië zorgt ervoor dat de druiven langzaam rijpen en zo heel geleidelijk hun volledige smaakvariëteit kunnen ontwikkelen.

Druivensoorten Tasmanië
In het koele klimaat van Tasmanië gedijen met name de Pinot Noir- en Chardonnaydruiven heel goed, maar ook de Sauvignon Blanc en de Pinot Gris zijn te vinden op het Australische eiland. De bovenste twee druivensoorten worden deels gebruikt voor tafelwijnen, maar voor een belangrijk deel ook voor mousserende wijnen.

Mousserende wijn uit Tasmanië
Een bekend wijnhuis uit Tasmanië is Jansz, dat in 1975 zijn eerste wijnranken aanplantte en in 1989 samen met het Franse Roederer de eerste mousserende wijnen maakte. Inmiddels is Jansz onderdeel van Yalumba en winnen de mousserende wijnen van deze wijnmaker uit Tasmanië regelmatig prijzen.

Bestel wijn uit Tasmanië
Wilt u de heerlijke wijnen uit Tasmanië zelf proeven en ervaren? Bestel dan uw wijn uit Tasmanië online bij Flesjewijn.com en we zorgen ervoor dat u binnen enkele dagen kunt genieten van uw bestelling. Bij bestellingen van meer dan € 50 betaalt u bovendien geen verzendkosten. Alle reden om deze heerlijke wijn uit Australië te ontdekken!

Online Tasmanië wijnkeuze

  • Jansz Premium Brut Cuvée
      22,95 p.st.
  • Jansz Premium Brut Cuvée Rosé
      22,95 p.st.