Weltevrede

Het Zuid-Afrikaanse Weltevrede is een familiewijngoed in het wijngebied Robertson Valley, dichtbij het stadje Bonnievale. Het bedrijf ontstond toen Klaas Jonker in 1912 een boerderij kocht en de eerste wijngaarden in het gebied aanplantte. Inmiddels is de 4e generatie Jonker, Philip Jonker, actief op het wijngoed. Had de familie Jonker in 1969 nog ‘maar’ 65 hectare wijngaard, tegenwoordig bezit men maar liefst 160 hectare, waaronder de wijndomeinen Muscadel, River’s Edge en Sonop.

Weltevrede wijnen

 • Weltevrede - With!t - Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    5,65 p.st.
 • Weltevrede Vanilla Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Weltevrede Cherrychoc Merlot
  Login en profiteer van extra voordeel
    9,95 p.st.
 • Weltevrede - Heritage Wines - Ouma Se Wyn
  Login en profiteer van extra voordeel
    11,95 p.st.
 • Weltevrede - Heritage Wines - Oupa Se Wyn
  Login en profiteer van extra voordeel
    11,95 p.st.

Zuid-Afrikaanse kwaliteitswijnen

Na zijn opleiding tot agrarisch ingenieur op het gebied van wijnbouw en oenologie aan de Universiteit van Stellenbosch, ging Philip Jonker in 1997 voor zijn vader Lourens Jonker werken. Hij en zijn vrouw Lindelize werkten bijna geheel dit jaar op diverse wijnbedrijven in Californië (Napa Valley) en Frankrijk (Saint-Émilion).

Philip is gespecialiseerd in Chardonnay. Zijn Chardonnay’s hebben dan ook meerdere onderscheidingen gewonnen. Dat Weltevrede hiermee succesvol is, blijkt wel uit de talrijke onderscheidingen die in de loop van de jaren zijn verzameld. Weltevrede heeft drie verschillende specifieke terroir Chardonnays op het landgoed gebotteld. Met deze wijnen is Weltevrede geselecteerd als één van de top 8 wijnlandgoederen in Zuid-Afrika in de Nationale Concurrentie Veritas, met twee keer dubbel goud voor hun Chardonnays en twee gouden onderscheidingen. In 1994 won Weltevrede totaal 8 Veritas Awards. Daarnaast werd Weltevrede toegejuicht door het Winelands tijdschrift als één van de top 3 Zuid-Afrikaanse Chardonnays van wereldklasse.

Tegenwoordig staan op Weltevrede nog altijd dezelfde, inmiddels bijna een eeuw oude wijnstokken die door de oprichter van het wijngoed werden aangeplant. Vijf generaties Jonker hebben de vruchten van deze wijnstokken geplukt – een symbool van een gezegende familiegeschiedenis met een diepgewortelde basis op Weltevrede.