Viña Santa Rita

Viña Santa Rita is gesticht in 1880 door Don Domingo Fernández Concha, een vooraanstaand zakenman en publieke figuur van die tijd. Don Domingo bracht de beste Franse druivensoorten naar de rijke bodems van de Maipo-vallei, samen met gespecialiseerde apparatuur en een team van topwijnmakers uit Frankrijk. Dit bracht technieken die tot nu toe onbekend waren in Chili, veranderde de manier waarop wijnen in het land werden gemaakt en zorgde voor spectaculaire resultaten.

 • Santa Rita Gran Hacienda Old Vines Cabernet Sauvignon
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,95 p.st.
 • Santa Rita Gran Hacienda Old Vines Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,95 p.st.
 • Santa Rita Gran Hacienda Old Vines Carmenere
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,95 p.st.
 • Santa Rita Gran Hacienda Old Vines Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    7,95 p.st.
 • Santa Rita Medalla Real Reserva Chardonnay
  ACTIE
  11,95 p.st. 8,99 p.st.
 • Santa Rita Medalla Real Reserva Sauvignon Blanc
  ACTIE
  11,95 p.st. 8,99 p.st.
 • Santa Rita Medalla Real Reserva Carmenere
  ACTIE
  11,95 p.st. 8,99 p.st.
 • Santa Rita Medalla Real Reserva Cabernet Sauvignon
  ACTIE
  11,95 p.st. 8,99 p.st.
 • Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Sauvignon Blanc
    16,95 p.st.
 • Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Cabernet Sauvignon
    16,95 p.st.
 • Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Chardonnay
    16,95 p.st.
 • Santa Rita Medalla Real Gran Reserva Merlot
    16,95 p.st.
 • Santa Rita Floresta Chardonnay
    24,95 p.st.
 • Santa Rita Floresta Floresta Field Blend Blanco
    24,95 p.st.
 • Santa Rita Floresta Cabernet Franc
    24,95 p.st.
 • Santa Rita Pewën de Apalta Carmenere 2019
    49,95 p.st.

Santa Rita blijft vernieuwen

In 1980 werd het bedrijf onderdeel van de Claro Group en de nieuwe eigenaar bracht een grote sprong voorwaarts in kwaliteit en zakelijk inzicht. Er werden grote investeringen gedaan, waardoor de export tegen het einde van de jaren tachtig kon toenemen. De nieuwe eigenaren hebben ook een reeks technologische innovaties doorgevoerd, waardoor het bedrijf wijnen van hogere kwaliteit kan maken.

Sindsdien is Viña Santa Rita blijven werken met de nieuwste en meest geavanceerde technologie om voortreffelijke wijnen te creëren voor elk van zijn productlijnen, met de vele prijzen en onderscheidingen die het in de loop der jaren heeft verdiend.

Santa Rita wijnen zijn afkomstig van verschillende terroirs

Momenteel bevinden de wijngaarden van Santa Rita Estates zich in de beste en meest diverse terroirs in Chili. De wijnmakerij heeft meer dan 3.000 hectare beplant in de prestigieuze valleien van Limarí (131 hectare), Casablanca (314 hectare), Leyda (90 hectare), Maipo (796 hectare), Colchagua (1,043 hectare), Curicó (458 hectare) en Maule ( 131 hectare). Deze grote geografische diversiteit zorgt ervoor dat de wijnmakers in staat zijn een breed scala aan wijnen van hoge kwaliteit te produceren, gekenmerkt door hun individuele terroir. Daarnaast zijn de klimatologische omstandigheden voor de wijnbouw zijn ideaal: milde winters, regenval in het voorjaar en warme droge zomers. De nachten zijn door de ligging dicht aan zee, zeer koel.

Uit de Limari valley komen van Santa Rita voornamelijk Chardonnay en Syrah druiven. Het klimaat wordt met name sterk beïnvloed door de nabijheid van de Stille Oceaan (28 km) en de lage heuvels van de Coastal Mountain Range. De mist die hier 'sochtends langs de kust trekt rond het middaguur weg. Hierna stijgt de temperatuur in de valley, hoewel deze altijd wordt getemperd door een frisse zeebries. De nabijheid van de oceaan is ook te zien aan de relatief hoge middagtemperaturen, die in januari, de warmste maand van het jaar, 20 °C kunnen bereiken. De bodem bestaat uit alluviale afzettingen waarbij de wortels van de druivenranken eerst een laag klei en daarna een laag kleileem met stenen tegenkomen. Tussen deze twee lagen ligt een calciumcarbonaatafzettingen. Hierdoor is de bodem goed voor het produceren van witte wijnen met intense aroma's en rode wijnen met een intense kleur en aangename zuurgraad.

De Casablanca valley ligt in de regio van Valparaiso waarbij de wijngaarden op 80 km afstand liggen van Santiago en 26 km van de Stille oceaan. Er heerst een mediterraan klimaat waarbij de dag en nacht tempetaruren schommelen rond de 20ºC. De bodem is alluviaal, met een fijne en zanderige textuur. Hierdoor heeft het een laag vermogen om vocht vast te houden, wat leidt tot een lage opbrengst en een hoge concentratie in de druif. (Sauvignon Blanc, Merlot, Chardonnay en Pinot Noir)

Leyda valley is een sub-regio van de San Antonio Valley waar Santa Rita voornamelijk sauvignon Blanc en pinot noir druiven vandaan haalt. Ook hier beïnvloed de zeewind en de ochtend mist het mediterraane klimaat in de valley wat hier wat milder is door de lagere temperaturen. De bodem heeft net als de Casablanca valley een fijne zanderige kleistructuur die het vocht doorlaat. Hierdoor is de opbrengst van de wijngaarde laag en de concentratie in de druif hoog. Wat weer smaakvolle wijnen tot gevolg heeft.

Dicht bij de hoofdstad van Chili, Santiago, ligt Maipo valley. Hier groeien meerdere rode druivensoorten van Santa Rita, denk aan cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petite sirah. De druiven groeien in een semi mediterraan klimaat en staan in een steenachtige bodem.

Zuiderlijk gelegen in de Colchagua Valley, hier heeft Santa Rita 1071 hectare aan wijngaarden, speelt het kustgebergte een grote rol in het rijpingsproces. Zij zorgen ervoor dat de zeebries de valley ingaat waardoor de middagtemperatuur omlaag gaat. Dit is vooral belangrijk tijdens de rijpingsperiode waarbij de cabernet sauvignon, merlot syrah en carmenere zijn zuren ontwikkelt. In het midden van de Colchagua Valley ligt de Apalta valley, de premium wijnproductieregio van Santa Rita. De belangrijkste klimaatfactor in Apalta is de thermische oscillatie die de 20ºC kan overschrijden. Er is bijna geen vorst in deze regio, daarbij liggen de wijngaarden op het zuiden met minder blootstelling en dichtere vegetatie.

Curico Valley ligt 200 km ten zuiden van Santiago. Hier heeft Santa Rita 458 hectare aan wijngaarden. Het is een van de meest bekende wijnregio in Chili waar een grote diversiteit aan wijnen vandaan komt. Het wordt gekenmerkt door goed doorlatende grond en een hoge temperatuurvariatie tussen dag en nacht. Uit deze regio komen verschillende Cabernet Sauvignon, Merlot, Carménère, Pinot Noir, Sauvignon Blanc en Chardonnay wijnen van Santa Rita. 

Rapel Valley, 181 km ten zuiden van Santiago en 45 km van de kust, wordt beschouwd als een van de meest uitgestrekte valleien in centraal Chili en produceert een grote diversiteit aan druiven. Het heeft een zeer droog en warm klimaat, met hete zomers en regenachtige winters (jaarlijkse neerslag van 595 mm). Tijdens de zomer koelt de wind de wijngaarden flink af waardoor en een hoge dagelijkse temperatuurvariatie ontstaat. Dit effect is vooral belangrijk tijdens de rijpingsperiode. De bodem is van vulkanische oorsprong en bevat graniet uit de ijstijd in combinatie met klei-, leem- en zandgronden op verschillende dieptes. Het geeft de Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah en Carménère wijnen van Santa Rita extra diepgang.