Sémillon wijnen

Sémillon wijnenHieronder treft u een overzicht aan van onze Sémillon wijnen aan. Niet alleen wijnen die voor 100% van Sémillon druiven gemaakt zijn ook wijnen die uit 2 of meer druivensoorten bestaan waaronder de Sémillon.

Sémillon wijnen komen van overal

Een pure Sémillonwijn is zeker niet te versmaden. Het probleem is echter dat deze druif te weinig zuren bevat, waardoor vaak gekozen wordt voor toevoeging van een andere druif. De Sémillon druif, die orspronkelijk uit Zuidwest-Frankrijk stamt, is tegenwoordig vooral in de wijnstreken van de nieuwe wereld te vinden. Terwijl de Sémillon in de koele wijnstreken van Nieuw-zeeland, Australië en in de staat Washington eerder grasachtig aandoet, zijn de Sémillonwijnen uit Chili daarentegen volumineus en krachtig. In Europa speelt  de Sémillon vrijwel alleen in Frankrijk nog een rol, waar hij voor droge en zoete witte wijn is toegelaten. Bij het versnijden met Sauvignon Blanc vormt de druif een belangrijk onderdeel voor de Sauternes, een van de oudste zoete wijnen ter wereld.

Sémillion wijnen

 • Dos Camelidos Chardonnay
  Login en profiteer van extra voordeel
    6,05 p.st.
 • La Pélissière Blanc Sec
    6,95 p.st.
 • Casa Silva Chardonnay Semillon
    6,95 p.st.
 • Casa Silva Late Harvest
    10,49 p.st.
 • Domaine Tariquet Réserve
    10,75 p.st.
 • Vendanges d'Autrefois Saussignac
  Login en profiteer van extra voordeel
    10,95 p.st.
 • Château Cavalier Côtes de Provence Cuvée Marafiance Rosé 2019
    12,59 p.st.

Herkenbare Sémillion aroma's:

Een Sémillonwijn is doorgaans te herkennen aan de geur van smaak van sappig fruit, zoals perzik, abrikoos of mango. Ook heeft de wijn een duidelijke ondertoon van honing, met hier en daar een zweempje warme roomboter.