Rosé wijn

Voor veel mensen staat rosé wijn gelijk aan zomer. Lekker op het terras of in de tuin met een koel glas rosé binnen handbereik: het ultieme vakantiegevoel! Maar rosé wijn is het hele jaar door lekker, en is ook met verrassend veel gerechten te combineren. Daarom vindt u bij Flesjewijn.com een breed assortiment rosé wijnen uit diverse landen.

Rosé wijn assortiment

 • Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rosé 2021
    7,25 p.st.
 • Laurent Miquel Pere & Fils Cinsault Syrah Rosé 2021
  Login en profiteer van extra voordeel
    8,75 p.st.
 • Proefdoos Laurent Miquel Pick & Mix
    52,50 p.st.

Rosé wijn kleur en smaak

Rosé wijn krijgt zijn karakteristieke kleur doordat de schillen van de (meestal blauwe) druiven tijdens de productie maar korte tijd in aanraking zijn met het sap. Daardoor ontstaat niet alleen de lichte kleur, maar ook de typerende smaak: doordat de schillen al snel uit het sap worden gehaald, bevat rosé wijn vaak ook minder tannine. Daardoor is rosé wijn vaak lekker fris en licht qua smaak én alcoholgehalte, hoewel er ook zwaardere rosé wijnen bestaan.

Rosé uit de Provence

In de Provence wordt bijna alleen maar rosé wijn gemaakt. Vaak worden daarvoor Grenache druiven gebruikt, maar er zijn ook andere druivensoorten in de Provençaalse rosé terug te vinden. De Cinsault bijvoorbeeld is een populaire rosédruif. In de Provence is zelfs het Centrum voor Roséonderzoek gevestigd, waar ze streven naar steeds betere kwaliteit voor de rosé wijnen uit de streek. U ziet: in de Provence nemen ze hun rosé wijn heel serieus. En wij ook!

Rosé van diverse wijnhuizen

Daarom vindt u bij Flesjewijn.com rosé wijnen van diverse gerenommeerde wijnhuizen. Zo zijn we zelf groot liefhebbers van de rosé van Château Cavalier. Onze meest populaire rosé wijn is die van Plage du Sud, die licht en zomers is. Een heerlijke rosé voor op een zomerse dag op het terras!

Bestel uw rosé wijn online

Bij Flesjewijn.com bestelt u heel eenvoudig uw favoriete rosé wijn uit de Provence of uit een andere wijnstreek online. We zorgen ervoor dat u snel kunt genieten van uw rosé en de verzending is kosteloos wanneer u voor meer dan € 50 bestelt. U kunt bovendien bij iedere bestelling WijnSpaarpunten sparen, die u kunt inwisselen voor korting in onze webshop. Neem dus snel een kijkje in ons brede assortiment rosé en maak uw keuze!