Franse rose wijn

Wie rosé zegt, zegt zomer. Hoewel van de totale hoeveelheid wijn die ter wereld wordt gemaakt, nog geen 10% rosé is, is het wel een heel populaire wijn in de warmere maanden. Verreweg de meeste rosé wordt in Frankrijk gemaakt, en dan met name in de Provence.

  • Rosé Proefset
      22,95 p.st.

Franse rosé uit de Provence

In de Provence wordt bijna alleen maar rosé wijn gemaakt. De druif die daarvoor het meest wordt gebruikt, is de Grenache druiven, maar ook andere druivensoorten vinden hun weg naar Provençaalse rosé. De Cinsault bijvoorbeeld is een populaire rosédruif. Wist u trouwens dat in de Provence zelfs het Centrum voor Roséonderzoek is gevestigd? Hier wordt gestreefd naar steeds betere kwaliteit voor de Franse rosé wijnen. 

Rosé uit Frankrijk

Ook in andere regio’s wordt echter rosé gemaakt die van goede kwaliteit is. De Anjou bijvoorbeeld is een bekende regio. Daarnaast is vlakbij de Rhone het gebied Tavel een regio waar kwaliteitsrosé vandaan komt. 

Koop Franse rosé bij Flesjewijn.com

De Franse rosé kent veel varianten en die kunt u bij Flesjewijn.com allemaal ontdekken! Bestellen is eenvoudig en u heeft uw rosé snel in huis, zodat hij meteen de koelkast in kan.