Italiaanse rode wijn

Italianen zijn dol op een goede rode wijn voor tijdens en na de maaltijd. Italië produceert dan ook veel rijke Italiaanse rode wijnen die vaak tijdens het eten genuttigd worden en lichtere rode wijnen die als aperitief worden geserveerd. Rode wijn wordt verspreid over heel Italië geproduceerd, maar vooral de regio’s Toscane en Veneto staan bekend als wijnstreken bij uitstek.

Italiaanse rode wijnen

  • Epicuro Nero d'Avola
    ACTIE
      8,49 p.st. 6,66 p.st. bij 6+ flessen
  • Poggio Le Volpi Roma Rosso
      17,50 p.st.

Druivensoorten rode wijn Italië

Populaire druivensoorten die aan de oorsprong van de Italiaanse rode wijn staan zijn onder andere de Toscaanse Sangiovese, de Cabernet Sauvignon, Corvina, Rondinella en Molinare. Met zo'n grote diversiteit aan druiven laat het zich wel raden dat ook de wijnen heel divers van smaak, kleur en aroma zijn!

Bestel uw Italiaanse rode wijn online

Onze Italiaanse rode wijnen zijn met zorg geselecteerd en staan elk garant voor een wijn van uitstekende kwaliteit. Bekijk hier ons assortiment aan Italiaanse rode wijnen en bestel uw favoriete wijn vandaag nog online. In enkele eenvoudige stappen doorlopt u het bestelproces. Wij bezorgen deze dan binnen enkele dagen bij u thuis - en daarvoor betaalt u bovendien geen verzendkosten als uw bestelling de € 50 overstijgt.