Franse rode wijn

We hebben voor u de heerlijkste Franse rode wijnen geselecteerd. Frankrijk staat bekend als een van de wijnlanden bij uitstek en produceert de meest gedronken rode wijn ter wereld.

Franse rode wijnen

Vind uw wijn

  • Laurent Miquel Vendanges Nocturnes Rouge
    Login en profiteer van extra voordeel
      7,25 p.st.

Druivensoorten rode wijn Frankrijk

Op Franse bodem worden rode wijnen geproduceerd van gerenommeerde druivensoorten zoals de Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir, elk met hun eigen kenmerkende smaak. Franse rode wijn is dan ook niet te missen voor de liefhebber van rode wijnen. 

Wijnregio's Frankrijk rode wijn

In bijna alle wijnregio's van Frankrijk worden druiven geteeld voor rode wijn, maar in sommige gebieden ligt dat anders. Zo wordt in de Champagnestreek met name - het woord zegt het al - champagne gemaakt en is wijn uit de Provence vaak rosé. Maar verder is rode wijn een belangrijk product uit de meeste Franse wijngebieden. De Languedoc-Roussillon bijvoorbeeld, of de Bordeaux-streek. En ook in het zuidwesten van Frankrijk wordt heerlijke rode wijn gemaakt.

Bestel rode wijn online 

U bestelt uw Franse rode wijn makkelijk bij ons online. Bekijk op deze pagina ons assortiment aan Franse rode wijnen, maak uw keuze, bestel in enkele eenvoudige stappen en het belangrijkste: geniet ervan! Wij zorgen ervoor dat u dat al binnen enkele agen kunt doen. Bovendien spaart u bij elke bestelling punten én betaalt u geen verzendkosten, wanneer u voor meer dan € 50 aan wijn bestelt.