Pinot Noir wijnen

Pinot noir behoort tot de oudste geculiveerde wijnstokken van de mensheid, hoewel hij zowel aan standplaats als vinificatie hoge eisen stelt. Toch is deze druif, die oorspronkelijk uit de Bourgogone stamt, in bijna alle wijnstreken ter wereld thuis. De pinot noir heeft een voorkeur voor een gematigd klimaat en gedijt in warmere wijnstreken dan ook niet zo goed. Een van de voordelen van Pinot Noir wijn is dat je deze wijn gekoeld drinkt. Door de lagere temperatuur wordt de smaak beleving alleen maar beter en ervaar je de beste verhouding tussen het fruitige karakter van de wijn, de alcohol en de zuren.

 • Gnarly Head Pinot Noir
  Login en profiteer van extra voordeel
    13,95 p.st.
 • Noble Vines 667 Pinot Noir
  Login en profiteer van extra voordeel
    16,95 p.st.
 • 1924 Port Barrel Aged Pinot Noir
  Login en profiteer van extra voordeel
    17,95 p.st.
 • Kendall Jackson Vintner 's Reserve Pinot Noir
  Login en profiteer van extra voordeel
    20,95 p.st.
 • Black Stallion Heritage Pinot Noir
  Login en profiteer van extra voordeel
    33,95 p.st.

Beroemste pinot noir komt uit Bourgogne

De beroemste pinot noir wijnen komen uit de Bourgogne en dragen namen an Chambertin, Musigny, Pommard en Volnay. De wijnen hebben een diep rode kleur, herinneren in het bouquet aan bramen en beschikken over een fruitig zuur. De pinot noir is bij uitstek de druif voor de bougognewijnen, maar wordt ook gebruikt voor de rode Sancerre en de Elzasser Pinot Noir. Goede resultaten worden ook geboekt in Italië, Zuid-Amerika en Californië. Wijnen van de pinot noir zijn over het algemeen eerder elegant en gul dan zwaar. Ze zijn te herkennen aan een aardse ondertoon, iets tussen stallucht en mest... Na de eerste schrik ontdekt u in een goed glas pinot noir veel fruit, voornamelijk rode bessen, (bos)aardbeien en soms kersen.

Herkenbare Pinot Noir aroma's

Aardbeien, kersen, frambozen, pruimen, zwarte bessen, veenbessen, bloemen, vers gemaaid onkruid, herfstbos, wild, stal- en boerderijgeuren.