Quinta do Bom Dia

In het hart van de Douro vallei, tussen Quinta da  Água Alta en Quinta do  Crasto Douro, vinden we de 12 ha wijngaarden van Quinta do Bom Dia, waarvan de aanplant van de eerste stokken stamt uit 1846. Quinta do Bom Dia is eigendom van de Vieira de Sousa familie, die o.a. bekend staat als een van de beste producenten van oude Tawny’s en oude witte ports.

lees meer

Het uizicht vanaf de wijngaarden op de vallei en de Douro rivier is adembenemend. De Quinta is gelegen op 350 meter hoogte, op een unieke plek op een rotsachtige bodem met schist en graniet, beschut tegen de brandende zon door een vouw in de heuvel. Gedurende de hete zomerdagen hebben de wijngaarden daardoor  geen last  van de brandende zon en zorgen de koele nachten voor de nodige afkoeling van de druiven. De combinatie van deze factoren zorgt voor ultiem rijpe druiven met de nodige frisheid.

Quinta do Bom dia is de favoriete wijngaard van de familie omdat het jaar in, jaar uit uitgebalanceerde wijnen met veel structuur, elegantie en uitzonderlijk hoge kwaliteit voortbrengt. De gemiddelde leeftijd van de stokken is ongeveer 40 jaar oud en bestaat voornamelijk uit Touriga  Franca, Touriga  Nacional, Tinto Cão en Tinta Roriz. De beste Vintage ports van de familie Viera de Sousa zijn dan ook altijd afkomstig van de Bom Dia wijngaarden.

Vind uw wijn