Late Bottled Vintage (LBV) Port

Late Bottled Vintage ports (meestal afgekort tot LBV) zijn dieprode ruby ports van één oogstjaar die langer (4 tot 6 jaar) op vat rijpen dan een Vintage port. LBV is een officiële en gecontroleerde aanduiding. Het oogstjaar én het jaar van botteling moeten op het etiket vermeld staan.

Onze Late Bottled Vintage (LBV) Port

  •   17,95 p.st.
    Ferreira LBV 2015
  • Login en profiteer van extra voordeel
      19,95 p.st.
    Graham's LBV 2017

Verschil LBV port en Vintage port

De LBV ports zijn bij botteling op dronk en kunnen eventueel enkele jaren op fles bewaard worden, maar nemen niet in kwaliteit toe. Een Late Bottled Vintage port is niet hetzelfde als een Vintage port. Vintage ports kunnen namelijk wel op fles bewaard worden en verder rijpen.

Serveersuggestie LBV port

Het voordeel ten opzichte van Vintage port is dat LBV’s geen of weinig depot vormen. Een Late Bottled Vintage is sappig, vrij stevig en aangenaam zoet. Ideaal bij pittige en blauwe kazen en chocolade-desserts. Serveren op 14-16 °C. LBV port is een betaalbaar en vooral érg lekker alternatief voor Vintage Port waar u meteen van kan genieten. 

Bestel LBV port online

Wilt u genieten van de beste LBV port? Bestel dan uw favoriete fles gemakkelijk in onze webshop en ontdek het voordel van online wijn kopen! We bezorgen uw port snel bij u thuis en u betaalt geen verzendkosten als u voor meer dan € 50 bestelt.