Pinot Meunier wijnen

De Pinot meunier is een blauwe druivensoort die wordt gebruikt voor het maken van rode wijn en champagne. Bij champagne is de druif vooral bekend om zijn ondergeschikte rol qua naam, die in volume echter een prominente rol blijkt te zijn.

Een belangrijk kenmerk is dat de opbrengst beter is dan van de Pinot noir, de andere blauwe druif die voor champagne gebruikt wordt. De Pinot meunier is vroegrijp, winterhard en bestand tegen voorjaarsvorst. Dit alles maakt hem een ideale druif voor het noorden van Frankrijk. De druif, die een DNA verwantschap lijkt te hebben met de pinot noir, pinot blanc en de pinot gris, geeft mooi zuur en veel fruit.

De wijn van de drie verschillende voor champagne gebruikte druivenrassen ondergaat een verschillende rijping waarbij de pinot meunier niet bijdraagt aan de harmonische rijping. In de duurdere champagnes, wijnen die bedoeld zijn om lang op vat en tijdens de prise de mousse in de fles op gist te rijpen, vindt men dan ook weinig of geen pinot meunier.

De meeste champagnehuizen zijn trots op hun pinot noir en chardonnay maar ook de pinot meunier, de minst gewaardeerde druif, kan bijdragen aan fruitige en harmonisch geassembleerde champagne. Champagnes met een hoog aandeel pinot meunier zijn in de 21e eeuw in de prijzen gevallen bij proeverijen. Hier ons assortiment wijnen met Pinot meunier.

Assortiment Pinot Meunier wijnen

 • Champagne Lamotte Brut
    26,95 p.st.
 • Ayala Brut Majeur
  Login en profiteer van extra voordeel
    41,95 p.st.
 • Louis Roederer Brut Premier Champagne
    47,95 p.st.
 • Ayala Brut Nature
  Login en profiteer van extra voordeel
    48,95 p.st.
 • Ayala Rosé Majeur
  Login en profiteer van extra voordeel
    51,95 p.st.
 • Bollinger Special Cuvée Brut in giftbox
    52,95 p.st.
 • Ayala Brut Majeur Magnum
    88,95 p.st.