Pinot Blanc wijnen

Pinot Blanc wijnenHieronder treft u een overzicht aan van onze Pinot Blanc wijnen aan. Niet alleen wijnen die voor 100% van Pinot Blanc druiven gemaakt zijn ook wijnen die uit 2 of meer druivensoorten bestaan waaronder de Pinot Blanc druif.

De Pinot Blanc druif is een Franse druivensoort en een witte mutatie van de Pinot Gris, die wederom een lichtere versie van de Pinot Noir vormt. Lange tijd werd tussen de Pinot Blanc en de Chardonnay geen onderscheid gemaakt, aangezien ze wat smaak betreft op elkaar lijken en over een vaak pikant-kruidig bouquet, amandelaroma's en subtiele groene appelaroma's beschikken. De Pinot Blanc komt vooral in Midden-Europa veel voor, het centrum ligt in de Elzas.

In Duitsland is de Pinot Blanc als weissburgunder of weisser burgunder bekend, in Oost-Europa wordt hij onder de naam beli pinot verbouwd. De wijnen hebben veel body, zijn soms elegant en kunnen de hoogste kwaliteitsniveaus bereiken.

Pinot Blanc wijnen

 • Farina Soave Classico DOC
  Login en profiteer van extra voordeel
    8,95 p.st.
 • Farina Bianco Frizzante
  Login en profiteer van extra voordeel
    8,95 p.st.
 • Domaine René Muré Pinot Blanc Les Iris
  Login en profiteer van extra voordeel
    14,95 p.st.

Pinot Blanc is veeleisend

Het is een veeleisende maar weinig ziektegevoelige druivensoort, heeft een goede rijping nodig om zijn karakter te kunnen ontwikkelen, dat niet zozeer uit een bescheiden aroma bestaat, maar vol en rond is. De Pinot Blanc druif is geschikt voor neutrale (massaproductie) als meer karaktervolle wijnen (afhankelijk van de opbrengsten). Hij kan flink veel suikers geven maar ook voldoende zuren. Vaak bezitten de wijnen een mild, neutraal karakter.

Herkenbare aroma's van de Pinot Blanc druif

Appel, peer, kruiden, soms amandelen, citrusfruit, honing (zoet). Bij rijkere versies: ananas, perzik al dan niet met houtaroma's: vanille, toast, koffie karamel etc.