Oxford Landing Estates

De Oxford Landing wijngaarden liggen langs de Murray rivier, deze ligt ten zuiden van Adelaide en stroomt naar de Zuid Australische zee. De Oxford Landing wijngaarden zijn vernoemd naar een plaatsje in de buurt waar een oude stoomboot genaamd 'The City of Oxford' aan zijn einde kwam. Het bleek de perfecte omgeving te zijn voor de teelt van druiven met levendige, fruitige smaken.

Oxford Landing Estates wijnen:

 • Oxford Landing Estates Sauvignon Blanc
  Login en profiteer van extra voordeel
    8,50 p.st.
 • Oxford Landing Estates Shiraz
  Login en profiteer van extra voordeel
    8,50 p.st.
 • Merlot Proefset
    21,75 p.st.

Oxford Landing: Groot geworden doot klein te denken

Oxford Landing: een plek die zich onderscheidt door een heldere blauwe hemel, rijke rode bodem en een overvloed aan gouden zonneschijn. Opgericht in 1958 aan de oevers van de majestueuze Murray River in Zuid-Australië. Vroeger lieten herders hier hun schapen grazen, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van down-to-earth mensen die met trots de kwaliteitswijnen maken waarvan over de hele wereld wordt genoten!

Met 650ha aan wijngaarden die in gebruik zijn kan je Oxford Landing niet echt klein noemen. Toch is klein denken wel wat ze doen. Ze micro-managen 130 blokken van 5ha als aparte ecosystemen zodat men tot in detail bekend raakt met elk blok en men zo de druiven per blok precies de zorg kan geven dat het nodig heeft om de optimale smaak te realiseren. "Kleine wijngaard" technieken zoals bijvoorbeeld gedetailleerd snoeien en het aantal trossen verminderen maken het mogelijk om het "blok" perfect onder controle te hebben en het individuele karakter van het blok naar voren te brengen. Daarbij zijn ze bij Oxford Landing behendig genoeg om in kleine delen te oogsten zodra het fruit rijp is. Hierdoor gaat niets van de fris- en versheid van de druif verloren. 

De "kleine schaal" werkwijze wordt voort gezet in de wijnmakerij waar men methodes gebruikt die normaal gezien gebruikt worden bij boutique wijnmakers. Denk aan het gebruik van wilde gisten afkomstig uit de wijngaarde en het mengen van houtgerijpte jaargangen. Minimale handelingen aan het sap hebben ook tot gevolg dat er minder kans is op fouten of vervuiling, het fruit wordt zacht maar wel snel verwerkt.Het op deze manier "klein" denken brengt een hoop meer werk met zich mee maar het team van Oxford Landing heeft dit er allemaal voor over en ze zijn dan ook bijzonder trot op hun ambachtelijk geproduceerde kwaliteitswijn!

Oxford Landing: Real Place, Real People, Real Wine!

Oxford Landing Estates Wijn, Real Place, Real People, Real WineZorg en aandacht zijn de kenmerken van het leven in Oxford Landing. Voor veel van de mensen die hier werken en ook wonen is het thuis. Ze zijn wat we 'echte mensen' noemen, echte, down- to-earth mensen die schaamteloos gepassioneerd zijn over deze bijzondere plek en de druiven die het produceert.

De wijnmakers en de wijngaard bemanning werken samen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat is wat ze beogen. " Het is een echte teamprestatie, " zegt Wijngaard Manager Robert Strachan. Onze groep van toegewijd wijngaard personeel woont op het terrein en in de buurt, het creëert zo een sterke gemeenschap. Ze zijn altijd bij de hand en bereidwillig om in te springen als dat nodig is. Het is hún zorg en aandacht die de basis is voor de Oxford Landing kwaliteit van de wijn.”