Mousserende Italiaanse wijn

Mousserende wijn uit Italië is heerlijk veelzijdig – er is keuze van fris fruitig tot zacht zoet! Bij Flesjewijn.com vindt u heel veel soorten mousserende Italiaanse wijn die een bijzondere gelegenheid nog specialer maken. 

  • Rose Frizzante Rive Della Chiesa Marca Trevigiana
      8,65 p.st.

Mousserende Italiaanse wijn: prosecco

Alle prosecco is mousserende Italiaanse wijn. Maar niet alle mousserende wijn uit Italië is prosecco. Want alleen de mousserende wijnen uit de regio’s Veneto en Friuli mogen zich prosecco noemen en dan alleen nog als ze zijn gemaakt van het druivenras Glera.

Frizzante en spumante

Wanneer het gaat om mousserende wijn uit Italië komen al snel twee termen ter sprake: spumante en frizzante. Het verschil daartussen is de druk in de fles en dus het aantal bubbels. Bij een fles frizzante is de druk op de fles minder dan 3 bar. Bij een spumante loopt de druk op tot wel 5 bar. Of een wijn een spumante of een frizzante is, staat natuurlijk op het etiket, maar kan ook worden afgeleid uit de kurk. Zit die met een touwtje vast op de fles? Dan heeft u te maken met een frizzante. Is de kurk afgesloten met een ijzeren vlechtwerkje, zoals bij champage? Dan betreft het spumante. 

Bestel mousserende Italiaanse wijn online

Wilt u ontdekken welke heerlijke mousserende wijnen Italië u te bieden heeft? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment op deze pagina en maak uw keuze. Vindt u het lastig om de juiste wijn te kiezen, dan adviseren we u daar graag bij. Het bestellen van de mousserende Italiaanse wijn van uw keuze is vervolgens heel eenvoudig: binnen enkele stappen doorloopt u het bestelproces en wij zorgen ervoor dat u binnen enkel dagen van uw wijn kunt genieten. Salute!